Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

USSE - Blog o rekonstrukcji polskich sił specjalnych i airsofcie

Recommended Posts

Posted (edited)

ezQZfHW.jpg

Strona działa już od dłuższego czasu, i przy okazji nowego artykułu postanowiłem dać też tutaj info - staramy się przybliżyć reko i stylizację (głównie JWK lubliniec) nowym rekonstruktorom, ale recenzujemy sprzęt także pod kątem airsoftu :icon_smile:

Być może się to komuś przyda.. :icon_wink:

Ostatnia nasza recenzja: JPC Red River

https://www.facebook...864360883663064

Poradnik do stylizacji - taktyka zielona (JWK)

https://www.facebook...850497151716104

Poradnik do stylizacji - taktyka czarna (JWK)

https://www.facebook...841550445944108

Pozostałe artykuły:

Edited by Dustok
Posted (edited)

Jes- zcze się nie dorobiłem szpeju do taktyki czarnej, ale owszem, będzie JPC a ładownice do krowy na pasie. Najlepsza opcja dla gunnera - i najkoszerniejsza :icon_mrgreen:

YsjfTMK.jpg

Edited by Dustok
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Po tym, jak pojawiła się druga kamera sportowa postanowiliśmy "na poważnie" nagrywać nasze treningi i spotkania.

Dołożyłem wszelkich starań, żeby dało się coś z tego wywnioskować mądrego i przy okazji wyglądało ciekawie.

Zapraszam do radosnego wytykania błędów technicznych.. bo nie ma takich co ich nie popełniają, a każda uwaga pomoże nam się rozwinąć :icon_biggrin:

PS: nie ogarniam wklejania okienka youtube tu na forum, może ktoś wyjaśnić jak ten kod zastosować?

Edited by Dustok
  • 3 months later...
Posted (edited)

Film z ostatnich manewrów łączonych w Praszce, z grupami MIWO, Infidels oraz GRH JW4101.

Kliknięcie w obrazek przekierowuje do filmu na YT :icon_idea:

Edited by Dustok
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

samo powstanie firmy jest w dużej mierze powiązane z polskimi wojskami specjalnymi, a najbardziej z jednostką z Lublińca.

Rly? To chyba znamy inną historię :teethh:

Takie wkładki przecież nie obsuną się z kolana, zapewniają porównywalny poziom ochrony,

Założymy się, że się obsuwają? :teeth:

Poziom ochrony nie jest porównywalny - wystarczy porównać sztywność i grubość plastikowych skorup np. Alt, a później zobaczyć jak gruba jest pianka.

Pas jest dodatkowo wyściełany grubszym, miękkim materiałem podnoszącym komfort.

I jednocześnie chłonącym ściekający pot niczym gąbka ;)

Posted (edited)

Z tym powstaniem firmy... chodziło raczej o to, w jaki sposób zdobyli swoją pozycję na rynku.

Z obsuwaniem to chyba szukasz dziur na siłę, jak dobrze wyregulujesz to ci z kolana na piszczel nie zjadą :icon_wink:

Co do nierównego twoim zdaniem poziomu ochrony... owszem, wiadmomo przecież, że nie są twarde jak skorupy superflexów (do idiotów przecież nie piszemy), ale nie tylko ja uważam , że wkładki airflex zapewniają zupełnie wystarczającą ochronę i amortyzację. Przez dłuższy czas używałem alta superflex, nawet jeszcze jest u nas w teamie jedna para. Patrząc na to jak mi się w nich latało mam wrażenie, że aż taka ochrona nie jest mi potrzebna.

Historia z gwoździem powtarzała się już kilka razy i nigdy żaden mojego kolana nie uszkodził. No ale gdybym miał zdjęcia to byłyby już załączone w artykule :icon_wink:

Z tym chłonięciem potu przez pas lędźwiowy... możnaby to chyba dopisać do artykułu, chociaż żaden z nas się z tym problemem jakoś boleśnie nie spotkał. Dzięki za uwagę.

Edited by Dustok
Posted

Fajnie nawet napisane. Z tym, że jako użytkownik chyba wszystkich popularniejszych combatów (no może oprócz lvl 9 od Patagonia i podobnych) to GR-W są przeciętnymi spodniami. Pod względem reko/stylizacje - jak najbardziej popieram. Pod względem użytkowym - Crye wygrywa a nad Crye jest jeszcze UF-Pro, które w ogóle niszczy.

Dobra robota i róbcie dalej. Szkoda, że niestety zajmujecie się JWK głównie. Brak mi G i F na "rynku" ;)

Posted

Weźcie przeczytajcie to co macie na temat Glocka 17 i wychwyćcie błędy odnośnie broni palnej.

Podpis pod pierwszym zdjęciem gniecie, a moje oczy krwawią.

Tak wiem, że nie jest to konstruktywna krytyka, ale popracujcie sami nad tekstami już napisanymi, aby wychwycić błędy w oparciu o nowe doświadczenia, informacje.

Posted

Poważnie zdjęcie niby "broni palnej", które jest grafiką komputerową (w pewnych fragmentach dość dobrą) jest lekką przesadą, gdzie magazynek wygląda jakby był żywcem z jakiejś gry wzięty.

O innych rzeczach już nie wspomnę, ale z tego co czytałem przez lata to "17" jest od patentu, a nie od ilości naboi bo idąc tym tokiem rozumowania i nazewnictwa to późniejszy G19 powinien nosić nazwę G15.

Posted

Przypadkiem przypomniałeś mi o tym, że ostatnio pojawiły się 2 glocki marui w teamie.. no to będzie recka :icon_idea:

Dobrze, że piszesz choćby z takimi uwagami, to pozwala poprawić jakość treści :)

Wracając do glocka - może zrealizujemy reckę w tym samym artykule, to się od razu wszystko poprawi...

• 4 weeks later...
  • 1 month later...