Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć! Mam pytanie do użytkowników boonie hatów od helikona, tych wykonancych z PolyCotton'u, mianowicie jak zmiękczyć rondo (daszek) takiego kapelusza? Strasznie odstaje i zagina się do góry, co mnie irytuje. Jest wręcz sztywny a chciałbym żeby dało radę go formować chociaż w najmniejszym stopniu. Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam, Kacper. :)

• 3 months later...
Posted

Ja odprułem krawędź a potem wyciągnąłem wkładkę, bo o ile pamiętam u mnie (ja mam milteca) to było z tworzywa sztucznego więc metoda na szklankę z wodą by nie zdziałała chyba za wiele.

Niestety po odpruciu krawędzi trzeba jeszcze przeszycia wyciąć/wypruć a potem całość (przy krawędzi ronda ofc - nie ma co całości przeszywać) trochę szycia jest.

Mnie też to strasznie wk....ło - jak w jakiejś "kowbojce", utrudnia celowanie, łeb jest bardziej widoczny ...no i OFC ogólnie zmniejsza poziom lansu, (głownie przez "efekt odstających uszu" przy sztywnym rondzie) ;P