Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam chciałem się dowiedzieć czy ktoś używa tego silnika i jak on się sprawuje chce włożyć go do stock przełożenia i sprężyny 140. Czy zużycie prądu będzie na tyle duże żeby przejść z li po 7.4 na 11.1?

Posted

Dokladnie ten testowałem na m130 i rof był naprawdę bdb ale najbardziej interesuje mnie pradozernosc przy zasilaniu 7.4 na m140 bo jak wiadomo zbyt duża batka to pod dekiel nie wejdzie

Posted (edited)

Ja do suki e&l wcisnąłem 11.1 1200mah redoxa trójdzielny. Jednak skrzydeł ta replika dostaje dopiero przy jakimś 11.1 1600mah 40C. Ale to już byś musiał pomyśleć o ulokowaniu batki w kolbie.

Tak mi śmigała na sp120 bodajże.

https://www.dropbox.com/s/lq9ichhz7sm4m7w/2015-06-24%2016.13.55.mp4?dl=0

Nie zależało mi absolutnie na rofie, a jedynie na reakcji spustu. Jak widać jest natychmiastowa.

Edited by Nitro
Posted (edited)

A więc tak :icon_wink: nie strzelałem z 7,4 bo niestety padla tak jak i moja nimh używałem turniga 11,1 ok 1000mah ktory padł po jakichś 4 hi capach (ale batka byla pozyczona i z tego co sie dowiedziałem nie byla qw najlepszej kondycji) dalej mam mętlik bo myslalem nad kupnem jakiegos turniga 11,1 i wyciagnieciu kabli do kolby. Najgorsze jest to ze moja nowa 7,4 juz jedzie i nie wiem czy jej odrazu nie sprzedać czy możne zostawic :icon_smile:

Tak btw czy ktos wie czemu nimh naładowany do 1200mah (tak pokazala ładowarka redox alpha v2) padl po chwili od wyjecia z samochodu? strzeliłem z niego z 5 razy i zostawiłem na później bo mialem ta li po a jak później podłączyłem juz nie strzeli ani razu ;/ teraz laduje sie max 60mah i koniec ;/

Edited by DAVVlD
Posted (edited)

1000 mah i 4 hi-capy(ok 1800 kulek)? Niezły wynik, zwłaszcza przy tej spreżynie

Odnośnie 7.4 napisałbym " A nie mówiłem?" ale się powstrzymam.

Najlepsza opcja to lipoli 11.1 1600 mah do kolby.

Co do nimha. Gówno to to jest, i na obecne temperatury się nie nadaje.

Edited by Nitro
Posted

Tak przestała całkowicie a i moje 4 hi capy to ok 1000 kulek :-) tak właśnie chyba zrobię bo moja 7,4 chowa się w rurę gazowa wiec jak by jej nie było a w Kolbe włożę zippy 2200mah bo znalazłem tanio na allegro coś koło 60zl :-) o ile ta bateria to nie jakiś odpad bo nie słyszałem o nikim kto w ASG używa zippy?

Tak przestała całkowicie a i moje 4 hi capy to ok 1000 kulek :-) tak właśnie chyba zrobię bo moja 7,4 chowa się w rurę gazowa wiec jak by jej nie było a w Kolbe włożę zippy 2200mah bo znalazłem tanio na allegro coś koło 60zl :-) o ile ta bateria to nie jakiś odpad bo nie słyszałem o nikim kto w ASG używa zippy?

Posted

Ja na przykład jadę na głównie na Zippach, bo tanie. To takie samo gówno jak Tunigy... Te drugie mają tylko upstrzoną etykietkę z dopiskiem airsoft, żeby przyciągać uwagę i sugerować lepszą zgodność z replikami - no ok, są w wersjach stick, więc może kształt za nimi czasem przemawia, ale jeśli mamy brać kostkę to nie ma co płacić za kolorową naklejkę.

Posted

A to na pewno. Pisałem w temacie samego ogniwa, sorry za wprowadzenie ewentualne w błąd. Używam go w eLce :-)

Altrnatwą są jeszcze ogniwa LiFePo. Wpasowują się pomiędzy 7.4 a 11.1 LiPo. Wrazie W można nimi odpalać silniki benzynowe małoltrażowe ;-)

Posted

witam ponownie :) Mam kilka nowych pytan ;) czy pobor pradu na baterii 7,4 jest taki sam jak z baterii 11,1 na tym samym zestawie ? bo robilem testy mojego silnika i neodyma z cymy oddawalem 30 strzalow podczas ktorych moj silnik pobieral z baterii 2200mah 7,4 okolo 30-40 mah a silnik cymy w moim karabinie pobieral 16mah ;/ przy czym po dluzszej serji moj ise lekko grzeje czy mozna to jakos wyeliminowac i czy pobor pradu mojego silnika jest ok ? dodam ze przy dluzszej serji moj ciagnie jeszcze wiecej na strzal ;/

Posted

Pytanie o pobór prądu- 11,1 na chłopski rozum powinno brać mniej prądu (mogę się mylić, nie jestem specjalistą), jednak silnik też jest bardzo ważny i to na nim bym się skupił. Jak lepiej działa na cymowskim- wsadzić cymowski.