Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

problem dotyczy tej gumki prometheus / lay lax wzmocniona czerwona na 400fps +

w replice (E&L AK74 430fps) kumpla gdzie miala być założona zapychała, w mojej Cymie (AK47 440fps) również zapychała, robiłem testy z zieloną G&G i stokiem E&L. Na tych gumkach repliki śmigały. To prawda że promyk ma jakieś standardy?

Posted

Promyk czerwony jest gruby i twardy, a sam kołnierz jest również masywniejszy niż w innych gumach więc i średnicę otworu ma ciut mniejszą. Słabo to współpracuje z większością dysz aeg - dysza nie wchodzi w kołnierz tylko go dopycha i spłaszcza, stąd zacinki. W swd się sprawdza, w pdi pod L96 również, ale latem raczej.

Z kolei fioletowy promyk jest delikatniejszy, ale również bez szemrania znosi 600fps. Z tym że jest cieniutki, kołnierz ma spory otwór i w wielu komorach aeg nie daje szczelności. Zdarzają się natomiast bardzo ciasne komory, w których na przykład zielona g&g lub czarna systema marszczą się przy zakładaniu, a fioletowy promyk pasuje idealnie i szczelność jest tip-top.

Nie ma jednoznacznej odwiedzi, trzeba mieć kilka gumek pod ręką i kombinować do każdej komory.

• 3 weeks later...
Posted

Ja w swoim czerwonym promyku delikatnie poszerzyłem kołnierz przez co w komorze ProWina kulki zaczęły przechodzić jak trzeba. Z tym że jeśli chodzi o FPSy to gumka wypadała gorzej od zielonej, wydaje mi się jednak że to już sprawa reszty setupu.