Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Dobry!

Od niedawna mam prawie wszystko zakupione ale jest problem z mundurem.

Nie mogę znaleźć odpowiedniej koszuli bo flectrany najmniejsze są na 163 cm a ja mam z ok. 1,5 m

Czy mogę dostać mundur w moim rozmiarze?

Posted

Nie słuchaj Lesia.

Nie kupuj ładownicy, a duże cargo pionowe i dopiero wytnij dziurki na ręce i nogi.

A jak obrócisz je zamkiem do dołu to wystarczy dziura na głowę i ręce, ale będzie wiało od dołu trochę...

Posted

Kup GR 1 i nie narzekaj, tak wielkiej różnicy to nie zrobi.

W drugą stronę to działa na pewno bo mam 190cm a często zdarza mi się kupować ciuchy na 180cm i wcale nie są przykrótkie.

oddawanie flecka do krawca jest wyjątkowo nieopłacalne.

Posted

Currahee szyje mundury na miarę. Ewentualnie przeróbki krawieckie. Mundur musi pasować, bo jak jest o dwa rozmiary za duży to wygląda się śmiesznie.

Posted

Roos dobrze prawi- azjatyckie rzeczy mogą pasować, ludzie wschodu są z reguły drobnej budowy i niewielkiego wzrostu.

Jedyna cywilizowana formacja jaka mi przychodzi na myśl to Tunnel Rats do których to kandydatów wybierano specjalnie ze wzgl. na małe rozmairy. Mundury to raczej by były X-Small / Short które niestety ale są rzadkie jeżeli chodzi o wymiar US. Rodzaj to TCU lub szukać Tiger Stripe. Polecam zapoznanie się z wymiarówkami google i przeliczanie na kalkulatorze cali na cm. Wolałem kupić mniejszy mundur (mieszczę się w skrajnie dolnym rozmiarze skali) który pasuje idealnie- nie jest za mocno workowaty ani za bardzo dopasowany. Nie jest to najtańsza opcja ale nie kosztuje też majątku.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tunnel_rat

Posted

Ja akurat się nie zgodzę. Zawsze wolałem mundur rozmiar, albo dwa większy. Dłuższe spodnie nie wypadają z butów, a bluza ma dla mnie odpowiednio długie rękawy. Nie widać tego, że jest za duży jak założysz na siebie trochę szpeju.

Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...
Posted

Bzdura, trzeba umieć szukać, przytyć, biegać do krawcowej a w ostateczności zamówić coś na miarę.

Btw są mundury dziecięca na GF, może coś będzie pasować, bez obrazy.

• 2 weeks later...
Posted

Jeśli byś był w stanie odpuścić sobie flectarna to mogę sprzedać konraktową bluzę US BDU w woodlandzie Small Short 40 PLN. Znalazłem takową w odmętach szafy :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Myślę nad kupnem wiatrówki na leśne strzelanki. Ale zastanawiam się czy nie będę za bardzo odbiegał od reszty uczestników.

Może trochę się zastanów, czy bezpieczne jest strzelanie do ludzi z wiatrówki. Nie wiem skąd niektórzy mają tak głupie pomysły, jeżeli chcesz się strzelać to kup replikę. Nigdy nie uwierzyłbym, że napiszę tak oczywistego posta...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...