Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.

Poszukuję już od jakiegoś czasu munduru w marpacie.

Idąc za radą forumowiczów, zakupiłem kontrakt od american apparel. Niestety nie dopatrzyłem i kupiłem BDU, zamiast ACU. Kompletnie mi to nie pasuje, więc pewnie kupie jakąś niekontraktową wariację...

O helikonie jest dużo, ale helikon tez jest w BDU.

Są jeszcze firmy jak mfh i teesar inc ale o nich kompletnie nic nie wiem, a zdjęcia niewiele pokazują.

Poradzi ktoś? :)

Posted

A widziałaś, macales czy to tak z zasady "wszystko poza kontraktem jest bee"? :P

Powiedzmy, że przez te 10 lat "siedzenia w temacie" widziałem sporo rzeczy, i sporo miałem okazję osobiście używać.

I tak, uwierz mi na słowo.

Eksperymentalnie weź swoją bluzę (kontraktową) i przejdź się gdzieś obejrzeć MARPAT Helikona. A później tu wróć i opisz swoje wrażenia.

Posted

O helikonie raczej sporo dobrego można przeczytać raczej. Ciekaw jestem jak maja sie kolory mfh, teesara do np helikonu. Macie porównanie (ale realne)?

Zresztą, rzepy to jedno - znacznie bardziej przeszkadza mi poroniony pomysl guzików :/

• 1 month later...
Posted

Z doświadczenia to kopia MARPAT - tylko Helikon. Tylko leśny. Pustynnego nie ma dobrej kopii (o ile jakaś jest), a poza tym jest cholernie tani. Z resztą oba mundury, kontraktowe, w podstawowej wersji (MCCUU) są bajecznie tanie. Kopie nie mają sensu. Inna sprawa, że jak kupiłeś kontrakt w BDU? :icon_eek2: Co to za czary?

PS. Nie kupujcie oporządzenia w "marpacie" bo raz, że kolory są niebieskawe, fioletowe, to jeszcze gorzej kamufluje. Coyote Brown only. Krótko mówiąc - rzeczy w MARPAT tylko oryginalne :D