Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Na azteko są dostępne nowe silniki firmy armatech. Bawił się ktoś już nimi?

Są dostępne dwie wersje:

Standard

High torque

Zastanawiam się nad armatech bądź element. Oczywiście długi high torque :D.

Posted (edited)

Generalnie większość części Arma Tech wygląda jak SHS i rzeczywiście jest to rebrand. Ale silniki miałem zarówno SHS-a jak i Arma Tech i ten pierwszy był wyraźnie szybszy. Zarówno reakcja na spust jak i rof były wyraźnie większe(15-20%).

Oczywiście, jako że SHS/PPS/Arma to części chińskie, nie wykluczam, że była to po prostu kwestia konkretnego egzemplarza.

Elementa miałem okazję testować w replice składanej dla kogoś i na pewno był szybszy niż Arma - porównywalnie z SHSem.

Gdybym miał wybierać między Armą a Elementem, wziąłbym Elementa.

A najlepiej dopłcić kilka zł. i wziąć np. G&P HT m140

Tu ciekawy test porównawczy

Edited by Bociano
Posted

Dokładnie, jest gorsze od SHS. U mnie alu głowica tłoka, popychacz i dysza były nie do użytku. Popychacz to jakiś niedorobiony badyl, nie mający nic wspólnego z popychaczem do V2, przez co dysza cofała się tylko o 1/3 drogi. Głowica tł. zdarła mi dwa cylindry. Dysza Arma na głowicy Arma nieszczelna, ehh...

Głowica tłoka pom i alu nie uszczelniały się dobrze z żadnym z 3 cylindrów. Pomogła wymiana na stock uszczelkę ze Specnucha i pom działa nie niszcząc sąsiednich części. Alu najpierw się wykręciło, a że miało małą niedoskonałość na krwędzi, to przeorało powierzchnię cylindra.

Głowica cylindra alu, również kiepsko uszczelnia się z różnymi cylindrami. Zrobienie z tego pełnowartościowego produktu wymagało taśmy teflonowej.

Myślę że silniki prezentują podobny poziom, skoro robią to wszystkie inne części. Ogólnie cena jest w miarę adekwatna do tego co się otrzymuje, bo jest typowo chińska, a kosztuje w okolicach części shs. Jednak hasła reklamowe, głoszące o wysokiej jakości i możliwości zakupu tylko w najlepszych sklepach, to podłość w obec klienta.