Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim! Długo myślałem nad tym, żeby wkręcić się w temat asg i wreszcie zdecydowałem, że zacznę. Mam do Was kilka pytań, które są dla mnie kłopotliwe i byłbym bardzo wdzięczny jeśli mi odpowiecie. Planuję kupić replikę RK-05, ponieważ w tym przedziale cenowym najbardziej mi się podoba i akurat jest zniżka i chciałbym zrobić jakiś początkowy tuning. Replikę chcę zamówić na taiwangunie bo tam jest zniżka, i razem z montażem kupionych u nich części.

To jest ten tuning, który planuję:

1. Lufa precyzyjna (455mm) 6.02mm do AK-47/AK-47S [GUARDER] (niby lufę powinno się montować o takiej długości jak stockowa ale 490mm nigdzie nie ma a na forum widziałem, że koleś który tuningował to samo rk wstawiał tę lufę).

2. Gumka HOP-UP [Guarder] (czarna).

3. Zastanawiam się nad sprężyną SP 120 GUARDER. Podobno jest wielka różnica między nią a stockową M120. Czy doradzacie jej wymianę? Czy żeby założyć tą sprężynę nie trzeba zmienić mechanizmu w replice na mocniejszy aby mógł ją uciągnąć?

Jeszcze jestem zielony i chciałbym na początku powstrzymać się od zamiany baterii, okablowania i ładowarki bo to dla mnie kłopotliwe z powodu tego, że się nie znam, a i nie mam na to pieniędzy.

Serdecznie pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedź :)