fumfel hubert Posted November 26, 2015 Report Posted November 26, 2015 (edited) Tak jest, zjadłem en. Edit: I zapomniałem o rzeczy oczywistej. W świecie ersoftu chyba żadna kolba ramowa nie została wykona poprawnie. Posiadają tłoczone stopki z "żeberkami" oraz prosto zakończone krawędzie od wewnątrz. Suczki posiadały żeberka lecz krawędzie wewnętrzne są podgięte do środka. Aks74-y nie posiadały tego zagięcia ale również brakowało im żeberek. Mam nadzieję, że wyraźnie widać: Edited November 26, 2015 by fumfel hubert Quote
arturziemczyk Posted December 23, 2015 Report Posted December 23, 2015 Logo " works11" - dobre! :-) Ludzie. Nie works11 tylko Fabryka Broni w Radomiu. Tak jest oznaczany nasz rodzimy producent. A nawiązując do tematu oznaczeń. Czy chińscy producenci replik nie popełniają tego samego błędu w oznaczeniu producenta logiem tuż obok numeru fabrycznego na podstawie szczerbinki. A już nie konsekwencja oznaczeń na magazynku ( trójkąt z strzałką - zakłady iższmasz ). Napewno jest to spowodowane licencjami na używanie oznaczeń. Nie ma się co też podniecać wyrobami E&L - chiński producent replik rodem z chińskiej fabryki broni. Chińskie kałachy zawsze były udziwnione i uważam że nie należy się na nich wzorować (moja opinia). Przez wiele lat miałem do czynienia z bronią palną ( radziecką, polską - kałachy) i takich oznaczeń nie widziałem. A już śmieszy mnie kałach asg z oznaczeniem rocznika produkcji w beta specnaz ( to to wogule chyba nigdy nie istniało - i to nawet pewne ). Quote
Bart_Forrester Posted December 23, 2015 Author Report Posted December 23, 2015 Ludzie. Nie works11 tylko Fabryka Broni w Radomiu. Przejęzyczenie wynikłe z nazwy wiadomego sklepu. Nie ma się co też podniecać wyrobami E&L - chiński producent replik rodem z chińskiej fabryki broni. E&L nic z bronią palną wspólnego nie ma (ani radziecką, ani chińską, no oprócz tego, że jest repliką chińskich AK). Quote
Hudy01 Posted December 23, 2015 Report Posted December 23, 2015 (edited) E&L nic z bronią palną wspólnego nie ma (ani radziecką, ani chińską, no oprócz tego, że jest repliką chińskich AK). Chyba pomyliłeś z Real Swordem - RS robi repliki chińskich AK, E&L klepie repliki ruskich AK. Edited December 23, 2015 by Hudy01 Quote
-Otto- Posted December 23, 2015 Report Posted December 23, 2015 Nie do końca ruskich. Przynajmniej podstawa szczerbiny jest kształtem zgodna z chińskim Typem. Quote
Recommended Posts