Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Specna Arms B03 - selektor ognia / luz body

Recommended Posts

Posted

Cześć. Mam dwa problemy związane z moją repliką którą są dosyć denerwujące:

1. Mam luz na łączeniu głównego body z lufą zewnętrzną/ris'em, wczoraj rozebrałem lekko body i nie zauważyłem żadnego mocowania czy śrubek. W jaki sposób można ewentualnie te luzy skasować? To jest w jakiś sposób skręcane, czy było to połączenie stałe które musiało zostać uszkodzone? Chodzi o miejsce zaznaczone na zdjęciu.

2i7qnh3.jpg

2. Drugi temat to selektor ognia. Safe i semi działa prawidłowo a w przypadku auto jest trochę loteria. Po ściągnięciu spustu replika w losowy sposób zaczyna strzelać ogniem ciągłym lub pojedynczym, nie widzę żadnej zależności, kiedy problem występuje a kiedy nie. Spotkaliście się kiedyś z takim problemem?

Posted

Z punktem 1. Ci nie pomogę. Jeśli chodzi o 2., to ja bym sprawdził styki w kostce stykowej i działanie przerywacza. To oznacza otwarcie gearbox'a. Jeśli masz nową replikę, to lepiej odesłać do serwisu na gwarancję.

Posted

Lufę możesz wyjąć, a jej element, który wchodzi w body, okleić taśmą teflonową. Następnie zmontować. Luz samego RISa najłatwiej zniwelować szyną łączącą górny korpus z zespołem szyn.