Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siemacho.

Firma znana mi z Magfedowego Paintballa, ciesząca się dobrą renomą w środowisku PB, ale hola hola ASG? ktoś coś słyszał widział rozbierał ? po przesiadce z PB na ASG szukam jakiegos gaziaka do 650-700$CAD (toronto) . Natrafiłem na owy sprzet , życzą sobie za to 650$ warte?

• 2 months later...
Posted

Miałem okazję, grzebać w tej replice. System jest całkiem ciekawy. Brak elektroniki. Strzelanie przypomina aega z symulacją odrzutu, KWA, BOLT. Po wstępnym napięciu sprężyny (przeładowaniu), cofa się mały ciężarek, po zwolnieniu spustu ciężarek uderza w zawór i pada strzał, jednocześnie drobna dawka gazu cofa ciężarek i blokuje go do następnego strzału. Więc replika troszkę kopie w przód, ale nie jest to mocno odczuwalne. Strzela się z tego fajnie. Na początku w stocku było 400fps, po założeniu lufy 600mm wzrosło do 410. Zastosowanie teflonfixa na gumce HU dodało parę fps. Natomiast dalsze modyfikacje dały w ostateczności 520fps, a koszt to 1zł. Można to zmniejszyć do 250fps. Obecnie właściciel dokupił cylinder 490fps i tulejkę 50fps. Prawdopodobnie replika może mieć nawet 600fps. Regulacja odbywa się w samej replice, po ustawieniu prędkości można replikę okleić plombą lub dokupić specjalny pin tylny który nie pozwala karabinu otworzyć. Zasadniczą wadą jest szybkostrzelność na auto, mi udało się ustawić 10 k/s. Więc mało, ale są zestawy do poprawienia tego wyniku, myślę, że jest to do zrobienia. Całość jest zasilana z HP. Jak to karabinie gazowym skoki fps są na poziomie 30fps. Pasujące magazynki, zwykłe AEG

Posted

Na podstawie filmików i własnego zespołu sprężyny, da się zamówić u tokarza.

Zamontowałem części tiuningowe , w efekcie karabin ma ponad 600 fps, z możliwością zmniejszenia do 300.

Posted (edited)

Halama

Podejdzie precyzyjna lufa w standardzie emek czy trzeba ja przyciąć ?

O wytoczenie heavy bolt mi właśnie chodzi.

Nie wiem czy w europie kos to produkuje a 80$ plus wysyłka za sworzeń z kołnierzem to lekka przesada.

Do uszczelnienia hopka dałeś zwykły teflon czy coś w płynie?

Które miejsce dokładnie uszczelnileś?

Qrde.

Obcina mi połowę postu. ..

Edited by drlecter
Posted

Hopek to zwykły teflon-fix, znajdziesz na YT. Zresztą wszystko jest na YT. Lufa wewnętrzna to standard aeg, chyna 363mm. Zewnętrzna to własny wymysł Tippmanna, ale jest długości standardowej M-ki.