Fezz Posted November 3, 2015 Report Posted November 3, 2015 (edited) Czołem Nabyłem ostatnio wspomnianą w tytule wątku ładowarkę i mam pytanie do tych, którzy mieli z niej okazję korzystać. Zalecane maksymalne napięcie ładowarki wynosi 18 V, a mam do dyspozycji zasilacz od laptopa o pasującej końcówce. Problem leży jednak w tym, że napięcie wyjściowe zasilacza od laptopa wynosi 19 V i pytanie mam czy ktoś wie czy taki zasilacz będzie w porządku czy też powinienem koniecznie wyszukać zasilacz o napięciu wyjściowym zgodnym z tym podanym w instrukcji. Z góry dziękuję za porady w tej sprawie. Edited November 3, 2015 by Fezz Quote
hindus Posted November 3, 2015 Report Posted November 3, 2015 To chyba oczywiste, że skoro MAKSYMALNE to 18, a Ty masz 19V, to nie będzie pasować. Te ładowarki naprawdę mają duży rozstrzał dopuszczalnych napięć, na pewno coś znajdziesz. A najbezpieczniej kupić dedykowany zasilacz 12V 5A i mieć spokój oraz komfort ładowania pełnym prądem w razie potrzeby (np. akumulatora w samochodzie, akurat zima idzie, może się przyda (oby nie)). Quote
Fezz Posted November 3, 2015 Author Report Posted November 3, 2015 Rozumiem. Dziękuję za radę :) Quote
Recommended Posts