Czoło Posted October 27, 2015 Report Posted October 27, 2015 Witam, Rozglądam się za łożyskami 8mm pod na prawdę dużego rofa, wręcz laserowego 45rps. Sprężyna m90, silnik m120 high speed G&P, zębatki 13:1 SHS. Druga para kulkowych mi padła po jednej strzelance. Teraz pytanie czy zmienić na ślizgi czy zostać przy kulkach ale jakiejś konkretnej firmy ? Quote
karol_alasz Posted October 27, 2015 Report Posted October 27, 2015 Spróbuj kulki na silnikowa i ślizgi na środkowej i tłokowej Quote
Czoło Posted October 27, 2015 Author Report Posted October 27, 2015 Właśnie problem leży w tym, że za pierwszym razem padły mi na silnikowej i tłokowej a za drugim tylko na silnikowej obydwa. Quote
GuloGulo Posted October 27, 2015 Report Posted October 27, 2015 Gdzieś tu czytałem (na wmasgu) że pasują (lub prawie pasują - wiadomo - dremel to król ersoftu :)) łożyska od wiertarek dentystycznych i są superuberturbo wytrzymałe - wiadomo tam są obroty rzędu dziesiątek tysięcy na minutę i niemałe siły poprzeczne - ząb to jednak twarda bestia :) A podobno ceny całkiem przystępne. Niestety sam nie szukałem bo nie potrzebowałem bo SHS-y u mnie dają radę (a drogie nie są). Quote
Czoło Posted October 27, 2015 Author Report Posted October 27, 2015 Aż tak bardzo nie chcę kombinować choć dremlem niejedną część poprawiałem :P U mnie padły stokowe G&P a potem 2 komplety shsa właśnie. Quote
Czoło Posted October 27, 2015 Author Report Posted October 27, 2015 Tez o tym myślałem, odnośnie docisku silnika. 8mm shsa były otwarte moze faktycznie cos tam sie dostawało. Nowe juz lecą, sprawdzę, poobserwuje. Moze tym razem sie uda jedna strzelanke ugrać ;>... Quote
Recommended Posts