Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim!

Jakieś 10 lat temu pierwszy raz "liznąłem" tematu ASG. Spodobało się, ale szczeniackie czasy i wówczas bardzo drogie repliki spowodowały, że temat się skończył szybciej niż by się chciało. Minęło jednak trochę czasu i postanowiłem spróbować kulek raz jeszcze.

Replika już jest, teraz stoję przed decyzją o zakupie munduru. Nie mam zamiaru rekonstruować realnych jednostek wojskowych wraz z ich kompletnym wyposażeniem, jednak chciałbym nabyć coś klimatycznego i coś, co cieszy moje oko. Skłaniam się ku takich jak:

- Multicam / Camogrom

- Pantera leśna

- Pantera pustynna.

Ten pierwszy - całkiem dobrze wygląda, i jest pełno różnego typu ekwipunku w tym kamuflażu do dostania bez problemów. Drugi - po leśny i polski - trochę patriotyzmu, no i jednak w PL to głównie tereny leśne są teatrem działań ASG. Ostatni - pantera pustynna - to wzór, który nie dość, że jest polski, to jeszcze wyjątkowo mocno mi się podoba.

Po przydługim wstępie do celu czyli do głównego pytania - jak dużą wagę w przypadku ASG należy przykładać do kamuflażu pod kątem rzeczywiście wtapiania się w tło? Czy na dystansach zasiegu typowych replik ma większe znaczenie, czy gracz biega w mundurze dopasowanym do terenu działań, czy na dobrą sprawę sprowadza się to jedynie do "widzi-mi-się" gracza? Jak to wygląda u was? Dopasowujecie mundury do terenów w któych gracie, czy raczej biegacie w tym, co wam się podoba?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted

Obrazkowa odpowiedź.

camo.jpg

Tak camo ma znaczenie, ale większość i tak dobiera je pod widzimisię.

Jak ktoś porusza się jak słoń i ma źle dobrany szpej oraz elementy maskujące to najlepsze camo nie pomoże.

Posted

Strój snajpera odpada, moja replika nie ma tyle mocy by móc być efektywnym snajperem. W trawie jak widać, mundur pustynny totalnie nie sprawdza się, w lesie pewnie tym bardziej. Szkoda, bo najbardziej wpadł w oko.