Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Tak jak w temacie umieszczajcie tutaj wasze scenariusze, zacznę sam.

Miejsce akcji: Kambodża – Dżungla

Wstęp:

Dwa tygodnie wcześniej oddział amerykańskich żołnierzy został zdradzony przez swojego dowódcę, schwytany i przetrzymywany przez terrorystów w obozie w głębi dżungli. Gdy terroryści celowo popełniają błąd i zostawiają amerykanów samych ze sobą by ustalili plan ucieczki. Żołnierze amerykańscy jednak nie wiedzą, że największy przyjaciel dowódcy który ich zdradził jest w zmowie z terrorystami.

Cele Misji:

Drużyna A (Porwani żołnierze): w czasie ucieczki mają zdobyć broń, radio, żywność i mapa. Ukryć się w lesie i skontaktowanie się z Drużyną C.

Drużyna B (Terroryści): Przed ucieczką Drużyny A: Zabezpieczenie terenu oraz kontakt ze zdrajcą. Po ucieczce Drużyny A: Pościg drużyny A, wyeliminowanie Drużyn C i A.

Drużyna C (Oddział ratunkowy): Odnalezienie Drużyny A oraz eskortowanie ich do strefy bezpiecznej lub śmigłowca.

Przebieg Akcji:

Porwani żołnierze po wymknięciu się z cel muszą odnaleźć magazyn i zaopatrzyć się w broń, żywność i radio. Po zdobyciu cennych rzeczy natychmiastowo muszą się skontaktować ze sztabem i podać im swoje położenie. Drużyna A nie wiem, że w ich szeregach mają szpiega który co jakiś czas musi się skontaktować z terrorystami. W między czasie Ekipa ratunkowa ląduje w bezpiecznej strefie gdzie się przegrupuje i ruszy do natarcia. Terroryści nie przerywają poszukiwań. Drużyna C przekonuje się, że w całym lesie są posterunki terrorystów które muszą zlikwidować jak najciszej, żeby terroryści nie mogli skontaktować się z dowództwem.

Informacje dodatkowe:

Sorty mundurowe:

A - Marpat (ja tak sądzę)

B - Najlepiej plamy polskie lub inne

C - BDU

Ilość ludzi:

A – Maks. 5 osób (4 żołnierzy + zdrajca )

B – Min. 20 osób + dowódca z drużyny A

C – Maks. 16 osób (4 fireteamy po 4 osoby)

Atrybuty:

- Krótkofalówki

- Chaty lub namioty

- Skrzynie z żywnością

- Mapy lub ich imitacje

Jest to mój pierwszy rozwinięty scenariusz, więc komentarze mile widzane

POZDRO

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...