Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Z Boyia zamierzam zabrać silnik High Speed SHS (tak, ten za prawie dwie stówki), zębatki 16:1 SHSa, ze względu na mosfet, tłok ze stalowymi zębami, cylinder Typ 0 (chyba), prowadnicę sprężyny, bo w Boyiu mam całą metalową, łożyskowaną, ale nie wiem jaka siedzi w FC. No i raczej to wszystko. Myślałem jeszcze nad dyszą, ale nie wiem czy ta długa SHS będzie pasować. No i raczej to wszystko jeśli chodzi o gb.

• Replies 298
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dysza w FC ma 20.68mm. Uszczelniona dluga SHS ma 20.7. Problemy z dysza zaczynaja sie od 0.2mm. Sam mam tego shs. Bierz smialo. Silnik ok, jesli chcesz do 300mm utrzymac lufe to wymien cylinder na 1. Idealnie ta dysza shs, pasuje z komora Ultimate )tez taka rozowa 2x uszczelniona) Prowadnica jest lozyskowana i stalowa, pien ma z jakiegos utwardzonego poliformaldehydy(moze i nylonu). Wytrzyma m130 spokojnie(u mnie juz 15 000) a ostatnio rozbieralem zestaw, zeby zobaczyc co tam i jest ok wszystko. Jak chcesz przelozenie hs 16:1 to nie pakuj tam wiecej niz 120.

Posted

Czyli dyszę zabieram, silnik też. Lufę mam wsadzoną Tornado 6.03 300mm, a wsadzony cylinder, to typ 2. Sugerowałem się przeznaczeniem na stronie sklepu, który podaje, że ten typ jest dla luf 250-300mm bodajże. Co do komory hu, to na razie nie będę wymieniać i zostawię taką, jaka jest. Akurat na sprężynie mocnej mi nie zależy. Stockowo sprężyna w FC to M110?

Posted (edited)

Czyli dyszę zabieram, silnik też. Lufę mam wsadzoną Tornado 6.03 300mm, a wsadzony cylinder, to typ 2. Sugerowałem się przeznaczeniem na stronie sklepu, który podaje, że ten typ jest dla luf 250-300mm bodajże. Co do komory hu, to na razie nie będę wymieniać i zostawię taką, jaka jest. Akurat na sprężynie mocnej mi nie zależy. Stockowo sprężyna w FC to M110?

Takie cos, no daje to to jakies 350-360fps, jest lekka nieszczelnosc na dyszy wiec prawdopodobnie wynik wyglada w tej konf. po osiagach na m110. Gumke hopka bym radzil taka, z dluzszym kolnierzem(G&G zielona, a najlepiej Real Sword-sam mam) i dystanser, wiekszy, o czym juz pisalem. Ogolem kazada replika ma cos. Ta ma to. Kazda replika tez ma stosunek cena/jakosc, a ta ma bardzo fajny.

Takie cos, no daje to to jakies 350-360fps, jest lekka niestrzelnosc na dyszy wiec prawdopodobnie wynik wyglada w tej konf. po osiagach na m110. Gumke hopka bym radzil taka, z dluzszym kolnierzem(G&G zielona, a najlepiej Real Sword-sam mam) i dystanser, wiekszy, o czym juz pisalem. Ogolem kazada replika ma cos. Ta ma to. Kazda replika tez ma stosunek cena/jakosc, a ta ma bardzo fajny.

Ja mam ultimate 300, a cylinder mam 1, bo moze kiedys zechce PBS dac i np 363mm lufe? Takie moje uniwersalne dzialanie, a roznicy miedzy cylindrem 1-2 przy tak krotkich lufkach raczej nie ma:) Edited by volt89
Posted

To wielkie dzięki za pomoc, bo miałem obawy czy po prostu warto kupić tę replikę. :) Jutro zamówię, a jak przyjdzie, to sobie ją w gb ogarnę i przy okazji wypodkładkuję.

Posted

Zdzwisz sie tym podkladkowaniem. Przed zakupem, przeczytalem troche receznji tego i ludzie, potwierdzali, ze podkladkowanie w stocku zaskakuje. Sam kupujac replike oddaje czasem 1 strzal, a czasem mi sie nie chce i odrazu idzie na czesci. Tak , bylo w tym wypadku, rozkrecam gb, a tu zebatki...wow. Bedzie pan zadowolony;P

Jaki model chcesz?

Posted

Tez go mam, zauwazylem, ze pin ktory sie cofa w momencie jak pokrywe zamka otworzysz i tym samym odblokwuje rure gazowa, sie nie cofa, podczas gdy dokrecisz sobie risa i postrzelasz. Dlaczego? Bo ris po dokreceniu dziala tak ze blokuje sie wypychajac do gory gorny ris(powinien do tylu) i dolny do przodu. Ja w sumie nic z tym nie zrobilem, chyba trzeba podpilowac ten kant frezu na tyle rury gazowej ktory wchodzi w podstawe szczerbinki. No ale to nie jest, przynajmniej dla mnie problem:``I am not that fuss``.

Posted

Akurat i mi nie będzie to przeszkadzać. Ba! Nawet lepiej. W Boycowej suce mnie to ciut irytowało, stąd miałem customową nakładkę i łoże. Póki co, mam problem z aktualną repliką.

Posted

Ogólnie jestem zadowolny z repliki, która dziś mi przyszła. Bebeszki wymienione, hula aż miło. Wszystko mi się w niej podoba, prócz tego, że ciężko odkręcić lufę zewnętrzną. Magazynki od E&L chodzą luźno w gnieździe i trzeba coś podkleić tam, żeby to nie latało.

Posted

ja podczas użytkowania wyczaiłem jeden minus - krawędzie w gnieździe magazynków ze względu na materiał są dosyć ostre, a magyznki od e&la sa plastikowe. nie zwróciłem na to uwagi dłuższy czas, i w moim przypadku skończyło się to na kompletnym zmieleniu zaczepu w jednym magazynku, i widocznemu uszkodzeniu pozostałych. każde trafienie albo obicie magiem o krawędź troszkę go ścinał.

na szczęście pilnik temu zaradził :D

Posted (edited)

Orientuje się ktoś czy pasują do FC jakieś metalowe magi? fajnie by było jakby siadły jakieś o bardziej prostym kształcie, na 5,45 a nie te stare jak od ak47, wtedy będzie to może znośnie wyglądało.

Takie metalowe widziałem chyba tylko HC Cymy, i teraz tak się jeszcze zastanawiam jak by zadziałało przekręcenie mechanizmu z ELa mida, do metalowej skorupy po Cymie.

Z ciekawości chyba kupię jednego tego hicapa metala i się pobawię.

Edited by felo0000
Posted (edited)

Plasticzane cymy sprawdzałem - siedzą i podają. Póki co siedzę na tych tandetnych ELach.

Jak dorwę gdzieś jakiś mechanizm z innego maga, pasujący rozmiarami do tej skorupy to będę myśleć.

Edited by felo0000
Posted

Chodzi mi o jakieś magi midy, które nie będą miały ŻADNYCH problemów z podawaniem przy wysokim ROFie. Te E&Le, to plują co trzecia, czwarta. Badziewnie. Już chyba lepiej magi Cymy mi podawały...

Kolejna sprawa, ale raczej do ludzi, którzy mają utaktycznioną Sukę A104B. Chodzi mi o chwyt przedni, dolny. A konkretnie o tę metalową część, która je trzyma/dociska z przodu. Ona też u was tak lata nawet po zablokowaniu tym bolcem? Mnie to osobiście trochę drażni, chociaż całość jest stabilna i nie posiada luzów.

Posted

Skąd ja Ci wezmę skorupy magazynków? A nie będę kupować ostrych magów, 80 zł/szt. Już nie wspomnę o dodatkowych magach/wkładach.

Zastanawiam się nad tymi metalowymi magami od Cymy, ale na 5,45. I czy trzeba w nich coś przerabiać. Ewentualnie cymowskie wafle.

Posted

MAG produkuje rozbieralne magazynki?

Nie. SRC mają fajne wkłady i g&p. Do FC najlepszą inwestycją w magi jest przeróbka palnych. Magi E&L są dość podle wykonane i szybko sypią się w nich zaczepy.