kordi989 Posted September 10, 2015 Report Posted September 10, 2015 Witam ! Wiem, że takich tematów było od groma, lecz moje poszukiwania nic nie przyniosły. Rozmyślam nad zakupem repki AK 74M i teraz, nie wiem co będzie lepsze, kupować LCT czy E&L'a. Moja wiedza o tych 2 markach kończy się na tym, że E&L ma ponoć lepsze body a LCT-bebechy. Jednak nie wiem czy jest to różnica wielka i co w tym porównaniu wychodzi lepiej. Czy bardziej się opłaca kupić LCT czy E&L ? Podkreślam, że chciałbym by replika miała przyzwoite osiągi w stocku, na bardziej zaawansowany tuning niż gumka HU i ew. precka, fundusze pozwolą mi dopiero po pewnym czasie. Z góry dzięki :) Quote
pan kozaq Posted September 10, 2015 Report Posted September 10, 2015 Powiedziałbym odwrotnie LCT ma lepszą budę, a E&L bebechy. Quote
Mati86 Posted October 1, 2015 Report Posted October 1, 2015 Miałem oba, tylko LCT - taką mam filozofię. Dwie trzy rzeczy wymieniasz przy starcie i ideał. Quote
Bart_Forrester Posted October 1, 2015 Report Posted October 1, 2015 LCT ma sto razy lepszą budę i trochę gorsze wnętrze. Quote
Hudy01 Posted October 1, 2015 Report Posted October 1, 2015 LCT ma sto razy lepszą budę i trochę gorsze wnętrze. Względem "starych" E&L czy nowych z gen II? Quote
FanatykAK Posted October 1, 2015 Report Posted October 1, 2015 Miałem oba, tylko LCT - taką mam filozofię. Dwie trzy rzeczy wymieniasz przy starcie i ideał. Jakie to rzeczy? Quote
wooziee Posted October 1, 2015 Report Posted October 1, 2015 Prowadnica sprężyny, bo jest plastikowa w LCT. I zapewne gumka HU Quote
lech Posted October 2, 2015 Report Posted October 2, 2015 (edited) Przewinela mi sie przez rece cala masa zarowno LCT jak i E&Li. Glowne roznice w body to sposob oksydowania. W LCT na goraco, w E&L na zimno. Jednoczesnie robi to cala roznice i jesli tylko masz sakiewke kompatybilna z cenami LCT - nie ma sie nad czym zastanawiac. Co do bebechow. LCT tez zle nie jest, wentylowana alu glowica tloka, alu glowica cyl z podwojnym uszczelnieniem, dobry cylinder, o zębach nawet nie wspominając. Oczywiscie. Nie ma neodymu w stocku, nie ma lozyskowanej prowadnicy sprezyny w stocku, lozyska to tylko 6mm (chociaz osobiscie naprawde nie cierpie z tego powodu) - ile wart jest silnik i prowadnica? Wybieranie E&L z uwagi na te pierdoły to jak podejmowanie decyzji o kupnie malucha zamiast mercedesa, bo ma ładniejsze nakrętki na wentyle ;) Dokladnie wczoraj robilem przeglad swojego rpk od lct po +/- roku od zakupu i przebiegu ok 60tys kulek. Wszystko wyglada jak nowe, spring nie stracil ani jednego fpsa. E&Le nie sa zle, nie ma co do tego watpliwosci. Ale LCT jest lepsze wizualnie. Bebechy zmienia sie przeciez predzej czy pozniej. Ps. Bym zapomnial. E&Le maja fajna znalowa komore przykrecana do GB, LCT ma plastik niczym cyma. Osobiscie zmienilem na komore E&L jak tylko bylo okazja ;) Edited October 2, 2015 by lech Quote
Zachar Posted October 2, 2015 Report Posted October 2, 2015 W zasadzie to co napisał Lech wyczerpuje temat. Od siebie dodam, że w RPK LCt na początku wymieniłem jedynie dysze (a wystarczy o-ring w fabrycznej dyszy), prowadnica stalowa z łożyskiem + teflonfix. Na stockowej spręzynie dało 460fps, więc po minimalnych poprawkach na starcie jest potencjał nie gorszy od E&L. Bym zapomnial. E&Le maja fajna znalowa komore przykrecana do GB, LCT ma plastik niczym cyma.Eee tam. Ja bym napisał że plastik niczym Marui :icon_smile: Quote
Recommended Posts