Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam !

Wiem, że takich tematów było od groma, lecz moje poszukiwania nic nie przyniosły.

Rozmyślam nad zakupem repki AK 74M i teraz, nie wiem co będzie lepsze, kupować LCT czy E&L'a.

Moja wiedza o tych 2 markach kończy się na tym, że E&L ma ponoć lepsze body a LCT-bebechy.

Jednak nie wiem czy jest to różnica wielka i co w tym porównaniu wychodzi lepiej. Czy bardziej się opłaca kupić LCT czy E&L ?

Podkreślam, że chciałbym by replika miała przyzwoite osiągi w stocku, na bardziej zaawansowany tuning niż gumka HU i ew. precka, fundusze pozwolą mi dopiero po pewnym czasie.

Z góry dzięki :)

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Przewinela mi sie przez rece cala masa zarowno LCT jak i E&Li.

Glowne roznice w body to sposob oksydowania. W LCT na goraco, w E&L na zimno. Jednoczesnie robi to cala roznice i jesli tylko masz sakiewke kompatybilna z cenami LCT - nie ma sie nad czym zastanawiac.

Co do bebechow. LCT tez zle nie jest, wentylowana alu glowica tloka, alu glowica cyl z podwojnym uszczelnieniem, dobry cylinder, o zębach nawet nie wspominając.

Oczywiscie. Nie ma neodymu w stocku, nie ma lozyskowanej prowadnicy sprezyny w stocku, lozyska to tylko 6mm (chociaz osobiscie naprawde nie cierpie z tego powodu) - ile wart jest silnik i prowadnica?

Wybieranie E&L z uwagi na te pierdoły to jak podejmowanie decyzji o kupnie malucha zamiast mercedesa, bo ma ładniejsze nakrętki na wentyle ;)

Dokladnie wczoraj robilem przeglad swojego rpk od lct po +/- roku od zakupu i przebiegu ok 60tys kulek. Wszystko wyglada jak nowe, spring nie stracil ani jednego fpsa.

E&Le nie sa zle, nie ma co do tego watpliwosci. Ale LCT jest lepsze wizualnie. Bebechy zmienia sie przeciez predzej czy pozniej.

Ps. Bym zapomnial. E&Le maja fajna znalowa komore przykrecana do GB, LCT ma plastik niczym cyma. Osobiscie zmienilem na komore E&L jak tylko bylo okazja ;)

Edited by lech
Posted

W zasadzie to co napisał Lech wyczerpuje temat.

Od siebie dodam, że w RPK LCt na początku wymieniłem jedynie dysze (a wystarczy o-ring w fabrycznej dyszy), prowadnica stalowa z łożyskiem + teflonfix. Na stockowej spręzynie dało 460fps, więc po minimalnych poprawkach na starcie jest potencjał nie gorszy od E&L.

Bym zapomnial. E&Le maja fajna znalowa komore przykrecana do GB, LCT ma plastik niczym cyma.
Eee tam. Ja bym napisał że plastik niczym Marui :icon_smile: