someonepl Posted September 7, 2015 Report Posted September 7, 2015 Witam. Czytam forum od dobrych dwóch miesięcy, szukam idealnej repliki na początek zabawy. Moje dwa pytania brzmią: 1. Czy w cenie 800 zł warto kupić cm.003? 2. Która wychodzi najlepiej w stosunku żywotność*jakość*osiągi/cena http://gunfire.pl/product-pol-1152199142-Replika-subkarabinka-G-001-EBB.html Czy CM.003 Thanks from the mountain. Jeśli podobny temat był to spalić ten a link na PW :) Quote
Nath Posted September 7, 2015 Report Posted September 7, 2015 Było już pisane, że nowe giety cymy to nie to samo co kiedyś (miałem i żałuję do dziś że sprzedałem) i że nie są warte osiem setek. Bierz Boyca i oddaj jakiemuś magikowi żeby ją wyprowadził na ludzi. Quote
someonepl Posted September 7, 2015 Author Report Posted September 7, 2015 Dzięki bardzo! Przynajmniej cm.003 mogę wykluczyć :) w tym samym przedziale też są akacze od cymy, jak w tym przypadku z wykonaniem, gorzej od tej giety? Bo z tego co czytałem gb niezniszczalne :D rk i rk sw też są godne uwagi czt tylko ak od cymy? :) Quote
blunk Posted September 7, 2015 Report Posted September 7, 2015 Godne uwagi są RK niezniszczalne z zewnątrz, w środku też nie najgorsze, Gietę JG mogę polecić, bardziej niż Boyia. Kolega ma 4 lata i śmiga mu nadal, teoretycznie to tylko gumkę wymieniał, a usterek ponoć malutko miał. Cymy są dobre, ale powyżej 0,40 i są bardziej dla początkujących więc powyżej 800zł nie kupowałbym. Quote
someonepl Posted September 8, 2015 Author Report Posted September 8, 2015 Dobra z ak rezygnuję na Rk ani cymy już nie patrzę. Teraz kwestia Boyi g-001 czy g36 JG (i jeśli już to jaki model :) ) jak otrzymam odpowiedź to zaraz dzwonię do specshopu, gunfire i taiwana żeby obczaić ceny :) Quote
KodzaK Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 Polecam G36c od JG , miałem i byłem bardzo zadowolony Quote
Buniek92 Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 Boyi plus wizyta u lokalnego magika od replik żeby to sensownie złożył. JG to fajne repliki, ale przestarzałe względem Aresa/Boyi. Quote
Bart_Forrester Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 Boyi jest lepiej wykonany z zewnątrz. Quote
someonepl Posted September 8, 2015 Author Report Posted September 8, 2015 Dzięki bardzo za pomoc :)od teraz poluję na jakiegoś Boyia c: Temat chyba można zamknąć :) Quote
someonepl Posted September 8, 2015 Author Report Posted September 8, 2015 Masakra jest ze znalezieniem dobrej repliki ;c jak się ożenię z jakimś szitem to będę żałował pewnie... To już ostatnie pytanie, co spośród tego byście dla siebie na start wybrali posiadając obecną wiedzę i 780zł na replikę? Cm.028/ cm.040/ cm.047D/ g-001/ rk-08/ rk-06/ rk-03 Dzięki za dotychczas poświęcony mi czas :) Quote
Buniek92 Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 G36 Boyi + gumka, precka i mosfet Quote
Merrowing Posted September 8, 2015 Report Posted September 8, 2015 (edited) Najchetniej gietę od Boyi, ew poczekałbym na nią tydzień-dwa. Jak nie będzie, to RK- im krótsze tym lepsze. Miałem 05 i 12- to drugie było lepiej wykonane i lepiej wyważone a strzelało w stocku tak samo. W Twoim budżecie łapie się jeszcze RK w wersji S czyli w pełni stalowej, i zostanie Ci na zmianę gumki i baterię z ładowarką. Edited September 8, 2015 by Merrowing Quote
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Posted September 9, 2015 Znajomi z okolic polecają mi z kolei cymy z serii .04x. Podobno pod względem bebechów lepsze od RK. Nie wiem co wybrać... ;C Quote
Bart_Forrester Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 Więc posłuchaj znajomych, którzy zaczynali pewnie od 0.28, potem kupili 0.48, które od 0.28 jest lepsze o lata świetlne, jednak wykonaniem nie umywa się do nowszych RK. A jednak wciąż niektórzy się nad nim spuszczają, bo RK pewnie widzieli tylko na obrazku. Zreszta, nie wiem jaki sens ma odpisywanie w tym temacie, skoro porównania CM.04x a RK były robione już miliard razy. Quote
Ślepak Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 Bierz RK. U mnie też gadali, że co ja za badziewie wziąłem, Cyma lepsza. Podobnie jak Lesio pisze - widzieli na obrazku Boyica. Bierz ten, który Ci podoba się wizualnie. :) Quote
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Posted September 9, 2015 Najbardziej podoba mi się ta g-001 Boyia, ale szukam dobrej repliki w stocku (nie czuje się zbyt pewnie jeszcze żeby tuningować) ale skoro rk lepsze bez tuningu i lepsze od cm szukam RK, może nawet w wersji S i SW jeżeli cenowo będą w miarę ;) Najbardziej podoba mi się ta g-001 Boyia, ale szukam dobrej repliki w stocku (nie czuje się zbyt pewnie jeszcze żeby tuningować) ale skoro rk lepsze bez tuningu i lepsze od cm szukam RK, może nawet w wersji S i SW jeżeli cenowo będą w miarę ;) Quote
EndeBeats Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 W stocku trzeba przynajmniej wypodkładkować i nasmarować, to co trzeba. Albo zrobi to serwis , np. Taiwangun, albo oddasz jakiemuś serwisantowi. Quote
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Posted September 9, 2015 Jeszcze jedno pytanko. RK-06 jest najcięższe z RK? Bo jeszcze RK-03 jest podobne. Nie wiem czy to dobre przekonanie że chciałbym mieć w łapach coś ciężkiego nie jakieś krótkie plastikowe piździdko, z doświadczenia jak lepiej? :) Quote
Bart_Forrester Posted September 9, 2015 Report Posted September 9, 2015 Różnica w ich masie to kilkaset gramów maksymalnie... Bierz to, co ma w opisie więcej stali. Quote
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Posted September 9, 2015 http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg-2/rk-06w-real-wood-boyi Czy http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg-2/rk-05-full-metal-boyi ? Rk 06 ma "drewnianą" kolbę i chwyt przedni a 05 plastikowe... Co wybrać z tego? Czy ze składaną kolbą lepiej? :D Quote
someonepl Posted September 9, 2015 Author Report Posted September 9, 2015 Dobra już przeszukałem dogłębniej forum :) zamawiam RK-06 z taiwana :) mam nadzieję że nie sparzę się na ASG :) pozdrawiam i wielkie dzięki! Quote
Recommended Posts