Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Założenie jest takie, żeby w miarę jak najwierniej odwzorować wagę obecnego ekwipunku w jaki wyposażone są Wojska Lądowe WP. Hełm musi swoje ważyć, a nie chcę ponosić kosmicznie wysokich kosztów. Dlatego też pytam o tego BAT-98. Jutro o 8 rano kończy się aukcja... Ostatecznie kupię hełm wz.67, psiknę czarną farbą i kiedyś tam uszyję sobie pokrowiec :icon_biggrin:

Posted

Ten hełm się nijak nie nadaje do Wojsk Lądowych WP.

To tak jak pisałem, konstrukcja dla ochrony i policji.

Miałem, szału nie ma. Jak zmienisz fasunek i zawieszenie (widziałem takie przeróbki) to powinno być w miarę poprawnie.

Posted

Więc rezygnuję z BAT'a, kupiłem wz.67 nówkę sztukę nie śmiganą. Na początku idzie spray, potem z czasem tak jak sugerujesz zmiana fasunku.

Odpowiedź na pytanie główne otrzymałem, decyzję podjąłem, hełm zakupiłem, temat można zamknąć. Dziękuję i pozdrawiam :icon_razz:

Posted

[...] potem z czasem tak jak sugerujesz zmiana fasunku.

Wydaje mi się, że Yahalom sugerował zmianę fasunku w BAT-98, nie WZ.67. Bo kupowanie WZ.67, gdy byłeś gotów wydać na hełm 150 zł, to strzał w stopę, albo raczej głowę...

Posted (edited)

Mój błąd. Chociaż w sumie kupno WZ.67 nie wyklucza zakupienia lepszego hełmu za miesiąc, dwa lub trzy. Nie będę płakał jeśli hełm za 35zł wyląduje na półeczce :icon_razz: Tymczasem pozostałą część funduszu z hełmu przeznaczyłem na plecak kupując Wisport Sparrow 30L

Edited by tomekbrzez
Posted

Są niedrogie ciężkie kopie hełmu np. MICH 2001, 2002, które bardziej się nadają do odwzorowania masy sprzętu niż hełm stalowy, który już całkowcie ma być wycofany z użycia SZ RP.