Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Posiadam jak w tytule kupioną używaną replikę firmy CA. Po kilkunastu strzelaniach postanowiłem rozebrać replikę. Po rozebraniu gearboxa i ponownym jego złożeniu okazuje się, że w trybie semi czasami wystrzeliwane są dwie kulki jednocześnie. W trybie auto nie zauważyłem by kulki wylatywały podwójnie, lecz czasem ostatnie kulka zostaje "wypluta" na 3m

Broń już raz była rozbierana bez ruszania gb i po złożeniu wszystko było dobrze.

W tematyce rozbierania i ingerencji w gearboxa jestem świeży i proszę was o pomoc.

Posted

Popychacz jest mocno zużyty. Po otwarciu widać, że element zębatki haczył o popychacz. Przesyłam zdjęcie jak to teraz wygląda.

Nie zostaje mi nic innego jak kupić nowy popychacz. Obecny to SHS ver. 3 i myślę kupić taki sam.

Zauważyłem również, że "anti reversal" ma ułamaną sprężynkę. Nie wiem czy to moje wcześniejsze niedopatrzenie czy po złożeniu się uszkodziła.

http://images69.fotosik.pl/1153/4343cbde3b1ad33b.jpg

Posted

Celem było nasmarowanie wszystkich zębatek i sprawdzenia ich stanu. Żadnych niepokojących oznak nie było ale sam byłem na kilkunastu strzelaniach a broń kupiona od osoby, która naprawdę sporo pracy włożyła w tę replikę i sporo ją używała gdy była potrzebna. Chcę się nacieszyć gietą jeszcze przez długi czas i by była utrzymana w dobrym stanie. Po otwarciu gb wiem, że smaru nie żałował i w sumie nie było potrzeby tam zaglądać :)

Pluć to ona nie pluje ;) chyba że ostatnią kulkę w trybie auto. Wcześniej było wszystko dobrze, dopiero po mojej ingerencji pojawiły się problemy.

W pobliżu nie mam sklepu by kupić części do replik więc pozostaje np. allegro

Popychacz z CA jest za 30 zł a wzmocniony z KA za 38 zł. Zostać przy CA czy brać z KA?

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=popychacz+g36&search_scope=category-15045&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-spo-1-2-0807