Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Kumpel ma replikę g36 gfc, nie wiadomo ilu letnia i z jakim przebiegiem

Nie wiadomo jak długo nie była choćby czyszczona

No i tak o to na jebance zacięła mu się w lufie kulka (g&g !!!) w komorze lub zaraz za nią

Ustawiłem hop na 0 i próbowałem przepchnąć ją plastikowym wyciorem ale za cholerę nie idzie (Wycior się załamał)

Zastanawiam się nad stalowym prętem i jebnięciem z młotka ale mam dziwne wrażenie że to troszkę głupi pomysł

Także co radzicie? Jest jakaś nadzieja? Swoją drogą trochę dziwne że na forum nie ma tematu o przepychaniu lufy.

Pozdrawiam

Posted

Tak jak pisałem, replika z nie wiadomo jaką historią kupiona na szybko za małą kasę

Nie zwalam winy na kulki g&g a wręcz przeciwnie, jedne z najlepszych kulek na rynku a zablokowała się w lufie stock (najprawdopodobniej) To możliwe by lufa była aż tak zasyfiona?

Posted

Replika gfc? A ty na G&G zwalasz? Większego szajsu nie było?

Miałeś to w ręku cwaniaku? Kolejna opinia z dupy...

Co do zapchanej lufy. W 100% jest to piach... Wiele razy już to u kogoś przerabiałem, u siebie nigdy. I tu zaskoczenie - Obecnie mam Giete od GFC ;-) Jeśli nie idzie w żadną stronę, spróbuj jakiś płyn czy mydło, oczywiście wyjmij samą lufę, zdejmij gumkę HU i komorę ;-)

Jak nie to jakiś rozpuszczalnik... Metalowy pręt i młotek to bardzo głupi pomysł ;-)

Posted (edited)

Wziąłem się więc za rozbieranie, ogólnie masakra, kable "na taśmę" co 3 cm, komora hop up zamiast być "wykręcona" została wyrwana (teraz nie ma nic co trzymało by ją na swej pozycji) a lufa ma około 25 cm długości (przy wersji g36k) gumka hop up pęknięta w 3 miejscach.

Faktycznie wszędzie jest piach, widać kulke w lufie, także całą obklejoną piaskiem.

Tylko już napotkałem się na problem, rozbierając komorę wyskoczyła mi mała sprężynka o zmiennym skoku i wielkości zwoju i zdaje się też ramie dociskające dystanser gdzieś wyparowało, a może to właśnie ta sprężynka jakoś robiła za te ramie? Tylko jak to teraz zamontować?

Edit, znalazłem ramię dystansera, nadal nie wiem do czego ta sprężynka

Ps. piach jest nawet w dyszy także ciekaw jestem jak wygląda cylinder, ale nie zamierzam rozbierać gb, powiem ziomkowi ocb i jak będzie chciał niech znajdzie sobie "magika" co doprowadzi mu repke do ładu.

Edited by Giermen
Posted

Ps. wd-40 pomogło z zablokowanymi kulkami (A nawet wtedy musiałem mocno napieprzać wyciorem), dokładnie wytarłem lufe przed założeniem gumki (założyłem stockową aresa (która w mojej giecie za mocno podkręcała kulki))

Komorę trzyma jeszcze dysza z grzebieniem która nie pozwoli jej się obrócić także może coś z tego będzie. Ogólnie przeczyściłem wszystko co idzie (nie licząc GB) złożyłem do kupy i pluje kulkami aż miło.

Martwi mnie tylko ta mała sprężynka co została.

Ps. z tyłu body (za kolbą) powinna być śruba, jej też nie było, ona stabilizuje gb? Nawet bez niej wszystko wydaje się spasowane ;]

Tak swoją drogą zamieniłem ten temat w historie o czyszczeniu huh

Dziękuję za pomoc ;]

Jakby ktoś wiedział od czego jest ta mała sprężynka, proszę o info

Posted (edited)

Miałeś to w ręku cwaniaku? Kolejna opinia z dupy...

Co do zapchanej lufy. W 100% jest to piach... Wiele razy już to u kogoś przerabiałem, u siebie nigdy. I tu zaskoczenie - Obecnie mam Giete od GFC ;-) Jeśli nie idzie w żadną stronę, spróbuj jakiś płyn czy mydło, oczywiście wyjmij samą lufę, zdejmij gumkę HU i komorę ;-)

Jak nie to jakiś rozpuszczalnik... Metalowy pręt i młotek to bardzo głupi pomysł ;-)

Tak miałem, lepiej sobie kupić Gietę od JG niż ten plastik. Jakiś gościu z tym przyszedł na strzelankę i mu mag się zaciął. Musiał go dłubać nożem co nie było trudne bo mag to też plastik.... :icon_neutral2:

Edited by KJakubK
Posted (edited)

Tak miałem, lepiej sobie kupić Gietę od JG niż ten plastik. Jakiś gościu z tym przyszedł na strzelankę i mu mag się zaciął. Musiał go dłubać nożem co nie było trudne bo mag to też plastik.... :icon_neutral2:

Tak, bo gieta jg to nie "plastik"... Tym bardziej że jg i gfc to jest praktycznie to samo :sciana:

Edited by UberSoldier
Posted

Już widzę, że nic nie wiesz o GFC.