Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć

Kiedy przestajemy używać naszego gaziaka, to zostawiamy w magu trochę gazu. Słyszałem, że psikanie olejkiem silikonowym w otwór na górze maga jest bezpieczniejsze, ponieważ zawory nie są ciągle napięte. Co o tym myślicie?

Posted

Zostawiam nabite na full. Jak mnie czasem coś trafi, żeby postrzelać do puszek w międzyczasie to o ile nie wystrzelam do zera, nie dobijam dalej. Najstarszy mag przetrwał tak jakieś... 9 lat?

Posted

Mag na czas spoczynku ma mieć minimalną ilość gazu czy ma być nabity na full?

Musi mieć po prostu trochę gazu, powiedzmy tyle żeby oddać jeden-dwa strzały. Jedyny mag który mi się rozszczelnia bez względu na to ile ma gazu to ten stockwy z colta army, ale on jest zwyczajnie gówniany.

Posted

Nie wiem czy wam to w czymś pomoże ale butle nurkowe nabijane do koło 15 bar (nie piszę o tym, że nie można je nabić np. do 20), magazynuje się z ciśnieniem na poziomie 4 bar.

• 2 months later...
Posted

Ja swoje trzymam nabite 40-50%. Być może nie mam racji ale przezornie wolę nie narażać uszczelek na wyższe ciśnienie (nawyk z Co2). Magazynki trzymam w domu więc mają ciepło. Z drugiej strony lepiej trzymać naładowany na 100% niż pusty.