Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Silnik ok. Na batce 11.1 będzie lepiej. Zębatki stokowe na więcej niż m130 się wysypią.

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Choć na batce 7.4 radę też da. Lepsza batka to i reakcja się poprawi

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Edited by ceus1974
  • 6 months later...
Posted

Cześć, mam dość nietypowe pytanie :)

Otóż, jak kupowaliście nowe replik, jak były włożone do kartonów?

Wczoraj kupiłem emkę G&P w gunfire, po otwarciu pudełka, replika leżała luzem owinięta jedynie w folię bąbelkową, bez żadnej wytłoczki, styropianu. Nie powiem, trochę mnie to zdziwiło, ale i zaniepokoiło że dostałem replikę ze zwrotu czy coś..

Kolejna sprawa, to w moim egzemplarzu bardzo luźny jest bolt catch i selektor ognia. Ktoś miał podobnie?

Posted (edited)

Dawno to było, więc słabo pamiętam, ale u mnie chyba było podobnie spakowane. Replika kupiona na WGC.

Atrapa bolt catcha luźna (ale w granicach normy). Selektor bez luzów.

Edited by gratek
  • 5 months later...
Posted

Witam, troche odświeżę temat,

chciałbym przerobić swoje g&p na DMR. Mam model G&P BB-067 C. Powiedzcie mi czy gdybym założył do niej lufę PDI 509mm, flat hopa, oraz spring M140, szkielet i ogólnie GB wytrzyma tą sprężynę, czy przy tej lufie , flacie i sprężynie uda się osiągnąć lepszy i celniejszy ogień niż dotychczas (full stock + promyk 469, gumka promyk)? Czy pod DMR konieczny jest jednak bore up i wymiana gb bo przy 140 będzie kupa nie deemerka :P

Posted

Witek, szkielet G&P nie pociągnie za długo na m140, możesz dość szybko czoło gearboxa stracić, mblock tez niewiele da, bo naprężenia pójdą na korpus. Do lufy 500 mm wystarczy markowy cylinder typ 1 a nie bore up i to pewnie 0. Co z tego, ze fps skoczą po wymianie cylindra,jak będziesz miał ogromny rozrzut w celności. A i nie tylko szkielet nie uciagnie takiej sprezyny, zeby to troche pochodziło to trzeba by wymienic tłok wraz z głowicą, zębatki i silnik.

Posted
O jeeeezu, G&P i DMR...
W sumie do wymiany wszystko włącznie ze szkieletem :hahaha:

Da się to zrobić i to z bardzo dobrym efektem bo budą jest osiowe, sztywne i bardzo dobrze spasowane body G&P, ale środek... do wymiany.

Powiedz ile chcesz fps'ów, jakich kulek będziesz używać i jaki zasięg skuteczny Cię interesuje.
Posted

interesuje mnie ok 550 fps, zasięg ok 60-70m, myśle ze z PDI może sie to udać, ale juz wiem, że ta baza to raczej średni pomysł ze względu na stosunek cena - efekt. :)

Posted

60-70m uzyskasz na 450-500fps'ach, dobrej lufie, flathopie i poprawnym poskładaniu.

Czy to G&P czy inna replika, 550fps jest już ryzykowne. W sumie mało którego stocka da się bezpiecznie wyrasować na tyle fapsów. Nawet przy KWA 2GX byłoby to ryzyko. Jedyna replika, którą modowałbym bez obaw to SR25 z gbv2 long.