Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chcę wykręcić swoje m4 od G&P z 420 fps do około 450 fps.

http://jarmix-militaria.pl/SHS-tlok-1metalowych-zebow-TT0031

http://jarmix-militaria.pl/p/117/2542/-shs-metalowa-glowica-tloka-cnc-tloki-glowice-tlokow-czesci-gearboxa-czesci-i-akcesoria-air-soft-gun.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152195335-Sprezyna-glowna-M120.html

Sugerując się odpowiedziami w tym temacie chcę zamówić te części, tylko zastanawiam się czy m120 da tyle fps.

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Radzę dozbierać na precke i gumkę.

Gumka przy kupnie 2 lata temu była wymieniona na czarną systemy, a precka też będzie zamawiana.

Też się zastanawiam czy guarder sp 120 nie będzie za mocny do tej repliki i mi gearboxa nie rozwali.

Edited by Piec
Posted

Slyszalem ze mosfet naprawia singla, czesty przypadek w emkach gp. Czy nanosr od gate bylby dobrym wyborem?

To nie miejsce na takie pytania. Poczytaj forum co jest dobre masz dział części wewnętrzne .

Tu sie pyta o konkrety a nie który łeb śruby jest lepszy stożkowy czy kulisty :icon_evil:

S1

Posted (edited)

Myślę, a nawet jestem przekonany, że wytrzymają. U mnie była jednak potrzeba wymiany silnika gdyż stockowy G&P nie był w stanie naciągnąć M130 Guardera.

Ja tam nie wiem, czy to ja miałem pecha, czy może taka przypadłość jest częstsza, ale informuję: przydatna może się okazać zmiana tłoka na taki z pełną metalową szczęką, np. niebieski SHS, 15 metalowych zębów gdyż stockowy mi pierdzielnął w stocku, ale to była zima. Mogła się do tego przyczynić.. Wracając, skoro już o SHSie wspominam to dodam, że lepiej kupować na allegro. Podobno na azteko sprzedają podróbki.

Ja się z kolei zapytam, czy idąc w tuning mocowy opłaca się zmieniać zębatki stockowe na, powiedzmy, Super Torque Up Classic Army? (O ile gdziekolwiek jeszcze są. Ewentualnie jakie zamienniki?) Zastanawiam się także jak to jest z częściami takimi jak prowadnica sprężyny, cylinder, głowica cylindra i głowica tłoka w stocku. Czy trzeba je ew. wymieniać, czy mogą zostać takie jakie są i uciągnęły by nawet M140? Na chwilę obecną mam zastosowane części takie jak niebieski tłok SHS z pełną metalową szczęką, uszczelnioną dyszę i popychacz SHS i M130 Guardera i gumkę HU czarną od SYSTEMA. Niby mam na tym ~450FPS i ~60 metrów zasięgu skutecznego, ale może kiedyś... ;)

Edited by WszystkoZajęte
Posted

Obadałem opcję tuningu w asgshopie i jednak trzeba trochę wymienić jeśli zakłada się m130... zębatki, głowicę tłoka nawet baterie więc się trochę wstrzymam i dozbieram na lepszy tuning.

Posted

Ja traktuję to bardziej jako bonus. Ja bez zmiany zębatek i głowicy tłoka dałem radę na 7.4V. Co prawda szybkostrzelność nie powala, ale nie o to mi chodzi :) Jak już się uprzeć przy serwisie w jakimś sklepie to wybrałbym ofertę zbrojowni.

Posted

Głowica tłoka jest do wymiany, i dla bezpieczeństwa ewentualnie tłok. Zęby to dodatek, który można dorzucić, albo można przebić ośki stockowych zębatek na jakieś chińskie, typu XYT

• 1 month later...
Posted

Panowie tak nawiazujac do tematu. Mam emke G&P, sprezyna m130 deep fire, cylinder typ 0, lufa precka 509mm, komora czerwona element, guma czarny guarder. Na tym wszystkim uzyskuje na chrono ~410fps. Gearbox strzykawka. Czy 410 fps to dobry wynik bo nie wiem co mam o tym sadzic... Gearbox jest bez borka.

Posted

Za mało - powinno wyjść min. 450 fps. Zwłaszcza przy lufie precyzyjnej. Obstawiam, że wina tkwi w komorze hop-up (Element) i gumce. Czarny Guarder u mnie nie podkręcał nawet na sprężynie m130 - zmieniłbym gumkę na G&G lub Systemę.

Posted (edited)

Komora elementa to syf. Wywal to w cholerę. Jeśli miałeś komorę G&P z czarnymi pokrętłami to wstaw ją spowrotem. Jeśli nie miałeś to kup sobie albo taką albo king armsa/prometheusa.

Gumki też bym się czepił, czarna systema znacznie lepsza, ale ja ogólnie nie uznaję gumek guardera.

Edited by Nath
Posted

Hej,

przyłącze sie do temaciku. 3 dni temu odebrałem swoją replike ( m4 g&p ) z serwisu gdzie przeszła przegląd plus smarowanie. Po wszystkim na chrono wyszlo ok. 430 FPS. I teraz mam do was takie pytanie, czy to nie jest zbyt malo jak na taki tuning ?

- precka systema 363mm

- komora KA

- gumka systema energy

- silnika systema energy

- bore up systema

- zębatki CA Super Torque UP

- kable niskooporowe + tconnector + mosfet

- tłok jakiś firmowy stalowe zęby- chyba KA

- sprężyna m120 Guardera

przebieg jest znikomy.

Do tego używam akusa turningy nono-tech 7,4 V 15-25 C, Li-po 120 mah.

Chciałbym osiągnąć około 480-500 FPS, czy coś jeszcze musze wymienic w nim ? Zastanawiałem sie nad sprężyna Sp 130 + precka 509 prometheusa + jakis tlumik zeby to zakryc, ale w tedy replika jest o wiele wiele dłuższa i mniej kompatybilna.

Czekam na jakies wskazóweczki :).

Pozdro

Posted

Panowie wyszlo mi teraz 455-461. Mysle ze to dobry wynik, nie wiem co pomogło, rozłożyłem replikę i złożyłem spowrotem dodatkowo dociskając komore do sciany gearboxa kawałkiem papierka. Fps skoczyly z 410 na 455-461.

Ja na konfiguracji:

*Szkielet G&P

*cylinder typ 0 Ultimate

*FTK Guardera

*Glowicy tłoka płaskiej Big Dragona(oczywiście w Gearboxie mam strzykawkę)

*Dyszy G&P

*komorze Elementa

*precce 509mm 6,01 JBU

*gumce Guardera

*m130 DF

mam okolo 450-460fps.

Posted

Komora elementa to syf. Wywal to w cholerę. Jeśli miałeś komorę G&P z czarnymi pokrętłami to wstaw ją spowrotem. Jeśli nie miałeś to kup sobie albo taką albo king armsa/prometheusa.

Gumki też bym się czepił, czarna systema znacznie lepsza, ale ja ogólnie nie uznaję gumek guardera.

a ja osobiście montuję komory elementa i w paru przypadkach były to jedyne współpracujące z wymienionym gb :)

gumki guardera tylko przeźroczyste

Posted

Hej,

przyłącze sie do temaciku. 3 dni temu odebrałem swoją replike ( m4 g&p ) z serwisu gdzie przeszła przegląd plus smarowanie. Po wszystkim na chrono wyszlo ok. 430 FPS. I teraz mam do was takie pytanie, czy to nie jest zbyt malo jak na taki tuning ?

- precka systema 363mm

- komora KA

- gumka systema energy

- silnika systema energy

- bore up systema

- zębatki CA Super Torque UP

- kable niskooporowe + tconnector + mosfet

- tłok jakiś firmowy stalowe zęby- chyba KA

- sprężyna m120 Guardera

przebieg jest znikomy.

Do tego używam akusa turningy nono-tech 7,4 V 15-25 C, Li-po 120 mah.

Chciałbym osiągnąć około 480-500 FPS, czy coś jeszcze musze wymienic w nim ? Zastanawiałem sie nad sprężyna Sp 130 + precka 509 prometheusa + jakis tlumik zeby to zakryc, ale w tedy replika jest o wiele wiele dłuższa i mniej kompatybilna.

Czekam na jakies wskazóweczki :icon_smile:.

Pozdro

Wsadź M130 i powinno być ok. Bore Up powinien pracować z mocniejszą sprężyną niż 120 i stąd "tak małe" fpsy. Po co chcesz wstawiać 590mm preckę skoro zależy ci na kompaktowości? :o (sprawdź sobie znaczenie słowa kompatybilny).

Posted

yyyy a co za różnica jeśli chodzi o prace z bu?

na m130 z BU będzie miał 480.....

teraz powinien mieć około 450, z drugiej strony po cholere mu zęby stu skoro ma tylko m120 :D