Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, udało mi się niedawno dorwać kontraktowego bowmana elite 2 i tu pytanie:gdzie dorwać ptt do niego poza ebay'em i czy istnieją jakieś chińskie ptt z wtykiem do bowmana?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted

Oryginalny Bowman jest na 5 pinowym Lemo. Takie PTT dostaniesz na ebayu ale koszt to ok. 100 USD. Te PTT są zakończone wtykiem do wojskowych radiostacji a sam mikrofon jest dynamiczny i wymaga wzmocnienia. Lepiej wymienić Lemo na Jacka w Twoim zestawie i kombinowac z chińskim PTT.

Posted (edited)

Ok, a odnośnie mikrofonu. O co chodzi z tym wzmocnieniem i czy z chińskim ptt i baofengiem uv-5r będzie to jakoś działa czy po prostu lepiej go sprzedać tak jak jest?

Edited by wawi08
Posted

1. Musisz wymienić wtyczkę w Bowmanie z 5 pinowego LEMO na NEXUS U-93 żeby podłączyć to pod jakikolwiek chiński PTT.

2. W chińskim PTT musisz wlutować elementy wzmacniające, jakie nie wiem, jest tu na forum wzmianka o tym, w którymś z tematów.

3. Nie będzie to działać bez ww. przeróbek bo nie ma chińskich PTT z LEMO i elementami wzmacniającymi. Jak podłączysz ten mikrofon bez wzmocnienia to Twój odbiorca bardzo niewiele będzie słyszał z tego co nadajesz.

4. Jak chcesz sprzedać to ja chcę kupić :)