Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chciałbym kupić replikę karabinu maszynowego. Coś podobnego do m249 czy nawet m 249. Tylko kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze takiego cuda :-D . Budżet mam ograniczony do około 1400zł. Ktoś mógł by coś polecić ? Z góry dzięki :-)

Posted (edited)

Obecnie chyba najlepsze M249 są od Pejota

http://www.taiwangun...&campaign-id=19

http://www.taiwangun...&campaign-id=19 (tutaj nazwa chyba nawiązuje do MK46... ale to jest d nie MK46, po prostu orisowany front z kolbą teleskopową, górny heat shield możesz wymienić na standardowy, zostanie dolny panel RIS i wygląd M249 Para Gen 2 [no prawie bo ten ma inną kolbe]).

PJ to "lepszy" rebrand A&K (prawie to samo) z tym że Krakman montuje tam parę lepszych bebechów. A i ogólnie gearboxy prosiaka są b. wytrzymałe, dlatego omijaj M249 z gearboxem V2 (G&P chyba taką abominację stworzył?).

Dużego wyboru nie masz, chyba że ściągać z USA/Azji M240, ale to grubo 2000pln.

Zwróć uwagę na wygląd i szczególnie kolbę (PARA i chyba PJ46 też mają baterię we froncie - słabe, wariant ze stałą kolba ma NAJWIĘCEJ miejsca na baterie w owej kolbie).

@EDIT, i tam bodajże najlepiej od razu po zakupie kupić nową komorę hopup - najlepiej od CA. Jeżeli nie mam racji proszę mnie skarcić. Stockowa jest beznadziejna i ma problemy z gumkami.

Edited by reaper666
Posted (edited)

Ja bym zmontował samemu - na przykład w serwisie na A znajdziesz dekoracyjną amunicję 5,56x45mm i łączniki do łączenia w taśmę :icon_mrgreen:

Edited by Majkhel
Posted

Kup taśmę w granicach 2,50zł za sztukę amunicji z tym łącznikiem. Tzn jest to amunicja bez prochu, przewiercona, nie znam się. Pamiętaj ok 10 naboi wystarczało aby połączyć replikę z magazynkiem, a wyglądało świetnie.