Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam nie wiem jakie kulki kupic do mojej repliki (taniej) M4A1 RIS czy jakies zwykle 0,11/12 czy zainwestowac w lepsze 0,2 czy tam ciezsze pytam bo od jednych slysze ze nie kupywac ciezszych bo spadna osiagi a od drugich slysze ze kupic bo beda lepsze wiec juz nie weimk zbyt co mam robic :/

Posted

Hej!

Przed wszystkim zapomnij o uzywaniu dodanych do repliki kulek "ze skrzydełkami" bo to nie ma sensu. Co do wagi:

- na kulkach 0,12 bedziesz miał wiekszy zasieg ale gorsze skupienie i wiekszy rozrzut (0,12 sa polecane raczej do pomieszczen lub do stosowania przy bezwietrznej pogodzie)

- na 0,2 bedziesz miał mniejszy zasiięg ale mniejszy rozrzut a co do tego lepszą celnosc (tu znaczenie ma tez srednice wew. lufy bo jak masz sr.

~ 7mm to ci nawet kulki nie pomogą ;))

Mam podobnego guna i parenascie kulek 0,2 wystrzelonych z mojego gnata, miało o niebo lepsza celnosc...

pozdr.

Posted

No ja osobiście baaardzo polecam Excele tak jakos mi sie nimi supcio strzela. Aha do tanich replik słyszałem, że dobre są też kauczuki bo są .... kauczukowe :D miekkie i HU sie nie marni. Ale one drogie są dlatego ich nieużywam. 1 miejsce u mnie mają excele!

• 4 months later...
Posted

a na takiej taniej replice o ile procent lepszy zasieg bedzie na kulkach 0,12 excel (lub innych markowych) niz 0,12 chinskich ?

ile procent skraca sie srednio zasieg repliki na kulkach 0,2 od 0,12 ?

Posted

czy to jest mp40 allegrowego typu za 20 zł. ze zmienioną lufą?

jesli tak to prosilbym o opis jej osiągów itp. gdyz mam ochote niskim nakladem sprobowac cos poprzerabiac na w miare konkretna bron.

jak mozesz to opisz tez przerobki jakie w niej zrobiles