Maciek996 Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Od kilku dni jestem posiadaczem repliki m9 kjw z abs nabytej w sklepie taiwangun. Dzisiaj po raz kolejny spotkałem się z problemem "pustych strzałów". Pomimo naciskania spustu i cofania sie zamka, z lufy nie wylatuje kulka. Czasami zamek i tłok blokują sie na wysokości magazynka. Co mogę z tym zrobić? Odesłać na gwarancję? Sam cos naprawić? Dodam ze to moja pierwsza replika z blow-back i pierwsza gazowa. Quote
Seterus Posted August 17, 2015 Report Posted August 17, 2015 Niedawno mialem podobny problem. Zdejm no zamek, odkręć część mocującą cylinder, wyjmij go, odkręć śrubkę w nim, wyjmij wszystko. Powinna wypaść taka jakby obrączka, zaworek i sprężyna. Jak sama obrączka, to śrubokrętem delikatnie od strony lufy stuknij wewnątrz żeby reszta wyleciała. Poskładaj i działa. Zawór w cylinderku dawkujacy gaz mógł w pozycji zamkniętej się zaciąć. Mialem tak w G17 Army, klamka inna, ale GBB to GBB. Ai jeszcze wyczyść i przesmaruj wszystko przy okazji Quote
Recommended Posts