supermichi4444 Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Witam, posiadam ww. replikę i mam taki dziwny problemik. Nie przeszkadza w użytkowaniu, ale czasami irytuje a mianowicie gdy przełączę z blokady na ogień automatyczny to wszystko gra, gdy przerzucę z auto na pojedynczy również jest ok, ale gdy wrzucę z pojedynczego na auto to nadal ''szczela'' pojedynczym ogniem. Muszę więc wrócić na blokadę a nawet nie całkowicie na blokadę i wbić na auto i wsio gra i śmiga. Więc w czym może być problem ? :icon_confused: Quote
-Otto- Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Możliwe, że luzy na krzywkach selektora. U siebie mam to samo: Krzywki się nie ruszają, przez co płytka selektora się nie przesuwa i nie podnosi przerywacza.Rozwiązaniem (pomijając wymianę krzywek na coś porządnego) może być zastosowanie np płytki selektora SHS (którą trzeba mocno piłować) - dopasować ją na tyle, żeby ogień pojedyńczy zaskakiwał dopiero poniżej swojej nastawy. To tyle z moich obserwacji, może ktoś bardziej doświadczony się wypowie. Quote
supermichi4444 Posted July 31, 2015 Author Report Posted July 31, 2015 O ciekawe, dziękuję bardzo za fachową pomoc. Generalnie mi to nie przeszkadza, ale czasami podczas szturmu mam mało zonk :P ale reszta jest ok więc skoro to nic niebezpiecznego to zostawię jak jest. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts