Danonek122 Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 (edited) Witam. Padł mi akumulator do mojej repliki wspomnianej w temacie. Chce kupić akumulator wraz z ładowarką. Jaki mi możecie polecić akumulator i ładowarkę, tak, żeby nie wydać dużo, a mieć dobrą jakość i żywotność? Dodam, że akumulator ma mi wystarczyć tak na jeden wypad. Pozdrawiam serdecznie :) Edited July 17, 2015 by Danonek122 Quote
Hudy01 Posted July 17, 2015 Report Posted July 17, 2015 Również używam AK Boyi. Akumulator z którego korzystam to LiPo Turnigy Nano-Tech 7.4v 1300mah dwudzielny. Taki mi polecono tutaj na forum i sprawdza się znakomicie. Wchodzi pod pokrywę bez problemu (chociaż przy zakładaniu pokrywy trzeba uważać na kable). Cena jest bardzo atrakcyjna. Ładowarka - Imax B6. Taki zestaw da się kupić do 200zł. Wszystko z resztą było już opisane na forum, więc bez problemu znajdziesz potrzebne informacje. Quote
Danonek122 Posted July 17, 2015 Author Report Posted July 17, 2015 (edited) Z tego co wyczytałem w necie, to te aku są dość delikatne. Do tego te specjalne ładowarki dziwne. Wolałbym coś mniej skomplikowanego. Coś na wzór stockowej tylko z trochę większym napięciem i lepszą żywotnością tak samo z ładowarką . Dodam, że nie zwiększam osiągów mojej repliki. Jak ją kupiłem, tak używam, a właściwie to używałem kilka razy, bo padł mi aku :icon_smile: Edited July 17, 2015 by Danonek122 Quote
Danonek122 Posted July 21, 2015 Author Report Posted July 21, 2015 A co powiecie na taką ładowarkę do wyżej wspomnianego aku? http://allegro.pl/profesjonalna-mikroprocesorowa-ladowarka-lipo-asg-i5526227205.html Quote
Nath Posted July 21, 2015 Report Posted July 21, 2015 To jest prostownik do lipo, tandeta. Imax B6 albo jego klony+modelarskie lipo i szafa gra. Quote
Recommended Posts