Jaszcząb Posted July 13, 2015 Report Posted July 13, 2015 Hej, Co prawda już jakieś 2 lata nie bawiłem się w ASG, ale dziś z szafy wyciągnąłem mojego MP5k galaxy. Szatan już od jakiś 3 lat jest niesprawny, zabierałem się do niego kilka razy ale zawsze tym samym się kończyło. Otóż z trybem auto jest wszystko okej, jednak jak przełączę na single w ogóle nie strzela. Naciskając spust w połowie jego drogi czuć opór, po jego przełamaniu słychać kliknięcie. Macie pomysł czym to jest spowodowane? Podejrzewam że to coś na linii przerywacz/płytka selektora, ale nie mam pojęcia co. Ma wymienione kable na niskooporowe i kostkę stykową, ale myślę że problem ich nie dotyczy. Quote
slawek96 Posted July 13, 2015 Report Posted July 13, 2015 (edited) Raczej bez rozbiórki gearboxa się nie obejdzie. Prawdopodobnie coś z przerywaczem, może w trybie semi się zacina i rozłącza styki. Edited July 13, 2015 by slawek96 Quote
Jaszcząb Posted July 13, 2015 Author Report Posted July 13, 2015 O to chodzi że już go rozbierałem parę razy i nie mogę określić przyczyny, może miał ktoś podobny problem. Quote
Jaszcząb Posted July 13, 2015 Author Report Posted July 13, 2015 Jeśli chodzi o płytkę selektora to nadpiłowana jest lekko w miejscu gdzie ma kontakt z przerywaczem. http://i58.tinypic.com/2w36b0k.jpg (zdjęcie nie moje, z recenzji wmasg mp5k galaxy) Próbowałem znaleźć przyczynę i z tego co pamiętam to chciałem sprawdzić czy płytka nie wypycha za bardzo przerywacza czy coś w tym stylu (to było jakiś czas temu). Nie zmieniło to problemu, jak był tak jest i po tym. Quote
Recommended Posts