Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Bardzo prosiłbym o informacje z czego zrobione są części zewnętrzne M4. Nie musi być dokładnie, chodzi mi np. o to, czy foregrip jest metalowy czy z jakiegos tworzywa sztucznego.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Komora zamkowa M4/M16 wykonana jest z wysokiej jakosci anodyzowanego aluminium, lufa jest chromowo-molibdenowa, czasem jej przewod jest chromowany. Sam zamek jest stalowy, w starszych wersjach chromowany, obecne parkeryzowany. Loze wraz z kolba wykonano z tworzyw sztucznych. Magazynki sa rowniez aluminiowe.

Posted

Drogi Szyszłyku - odpowiem Ci ulubionym zwrotem internautów: CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM.

Pisałęm w kontekście wypowiedzi Foczyska, prawda? Poza tym pojęcie "tworzywo sztuczne" jest dość obszerne, zaś NYLON nieco zawęża zakres dostępnych materiałów, czyż nie? :P

Ooops, umknęło mi, że Szyszłyk tu nie moderuje. Sorki Modów.

Ale mimo to nie kasujcie. ;)

• 4 weeks later...
Posted

Hmmm tego nie wiem, ale w kolbach stałych od szesnastek trzyma sie sprzęt do czyszczenia broni. A w takiej kolbie to chyba nic sie w rzeczywistoci nie trzyma.

Posted
...w AEGach dzieki tej kolbie montuje sie baterie' date=' a co znajduje sie tam w rzeczywistosci ?[/quote']

Baterie :D

Dokładnie CR123 lub "cokolwiek" co jest użytkownikowi potrzebne a się tam zmieści.

Zobacz Vltor, LMT, TDI

• 3 weeks later...
Posted
What the puck is zis?

mini_1151214683.jpg

Nowe urządzenie wylotowe firmy Advanced Armament Co. (AAC). Jest mocowane m.in. na SCAR, służy oczywiście do szybkiego montażu tłumików dźwięku.

Tutaj zdjęcie wcześniejszego modelu AAC M4-2000.

mini_1151228414.jpg

...a tutaj cała rodzina:

mini_1151229194.jpg