Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

DayZ :icon_biggrin:

Chyba najpopularniejsza i najbardziej klimatyczna gra z zombiakami. Surviwal pełną gębą :icon_razz2: Pierwotnie był to mod do Army 2, systematycznie się rozrastał, powstawały nowe wersje, sprzedaż Army 2 poszła ostro w górę i postanowili zrobić z tego oddzielną grę. Wersja "standalone" jest w fazie otwartej alphy od grudnia 2013 i bardzo wolno jest łatana i uzupełniana. Mod jest obecnie najstabilniejszy i daje najwięcej frajdy, zwłaszcza jak się gra z kimś znajomym. Na początku jest trudna do ogarnięcia ale bardzo szybko wciąga. Na forum jest temat zarówno o DayZ MOD jak i DayZ Stanalone.

"Project Zomboid to nietypowe RPG akcji, w którym celem gracza jest przetrwać jak najdłużej w mieście opanowanym przez zombie. Oprócz starć z wiecznie wygłodniałymi monstrami zajmujemy się miedzy innymi zbieraniem zapasów żywności, poprawianiem naszego zdrowia psychicznego i współpracą z innymi ocalałymi ludźmi."

Brzmi trochę jak studia na polibudzie :hahaha:

Edited by Kojot321
Posted

wiem :icon_razz2: ale chodziło mi bardziej o grę w której chowamy sie w domkach ulepszamy je szukamy ocalałych tak klimatycznie , a nie tak że loot'ujemy całe miasto i w byle budzie leży m4

Posted

Tu dużo zależy od serwera. Na PVP faktycznie tak jest, ale to konieczność, bo w sytuacji kiedy wszyscy strzelają do wszystkich, bardzo trudno byłoby zdobyć jakąś konkretną broń. Warto spróbować zagrać w jakieś PVE, gracze do siebie nawzajem nie strzelają, ale AI jest naprawdę sporo i porywać się na nich to często samobójstwo. Trzeba się nagimnastykować, żeby coś tam uciułać. Jak się dobierzesz ze znajomymi, to zabawa jest naprawdę przednia.

Posted

wiem :icon_razz2: ale chodziło mi bardziej o grę w której chowamy sie w domkach ulepszamy je szukamy ocalałych tak klimatycznie , a nie tak że loot'ujemy całe miasto i w byle budzie leży m4

Najbardziej klimatyczne są serwery RP (Role Play). Osobiście mogę polecić DayZRP.com - anglojęzyczne, ale społeczność na wysokim poziomie. Rygorystyczne podejście do RP i regulaminu sprawia że klimat jest niepowtarzalny. Mnóstwo klanów, serwery tylko dla osób zarejestrowanych, mnóstwo eventów i są ataki/obrona baz klanów :maniak_OK:

Jeśli chodzi o budowę domków w otwartym świecie to jest jeszcze H1Z1 i Rust (ale w tym drugim nie ma już zombie, za to budowa jest bardzo fajnie zrobiona)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Może Evil Within Cie zainteresuje, świetna gra, wiele osób chwali i się zachwyca. Jeszcze jutro do południa powinna być do kupienia w promocyjnej cenie 54zł (tak to ponad 200zł kosztuje niestety) na G2A w ramach weekendowej promocji (link do strony w moim podpisie).