Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siemanko, mam problem z moim oczkiem. otóż posiadam SPR mk. 1 mod. 0 z nowym GB v2 od APS sprężyna M100, specjalnie dokupiłem do repliki silnik G&P na M120 (żeby nie było problemów). podłączam batkę 8,4v (ASG Dania) i nic się nie dzieje. w ogóle brak jakiejkolwiek reakcji, brak najmniejszego ruchu.

jeśli byłby ktoś w stanie mi to naprawić lub ewentualnie napisać co jest grane bo mi już ręce opadają.

Błagam pomóżcie.

Posted

napisze tak, wtyczka nie, bo wchodzi ciasno i trzyma się tak dobrze, że trzeba użyć kombinerek, bezpiecznik również cały, kable wszystko ok, tylko nie wiem czy jest takowa możliwość, że kabel który idzie w gb czarny i przechodzi pod zębatką z silnika, żeby robił zwarcie w tym miejscu. ewentualnie zlecę naprwienie tejże repliki.

Posted

o.O teraz mam problema,.. kabel który idzie przy zębatce silnikowej jest naszarpany nie dużo ale jest można go zalutować i wsadzić go w przewód termo-kurczliwy w tym miejscu? czy trzeba będzie wymieniać całe okablowanie???

Posted

noo nic będę musiał dać to komuś do zrobienia.. niech mi wymieni ta osoba całe okablowanie, bo tak będzie najlepiej i taniej. Kabel głośnikowy może być, czy musi być taki jak do replik?

Posted

Ja zawsze w nowym GB robię dremelkiem małe wgłębienie pod kabel w tym miejscu. Nie nadwyręży Ci konstrukcji GB a kabel się ładnie chowa i nie wystaje. Jeśli sam grzebiesz w bebechach to polecam ten sposób - jeśli nie poproś o to serwis, chyba że znają ten patent lub mają lepszy :)