Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich chętnych do znalezienia rozwiązania, podpowiedzi itp.

Jestem właścicielem tego o to cuda: http://gunfire.pl/pr...Sniper-tan.html i ostatnio pojawiły się problemy.

Używam kulek g&g 0.3g oraz lipola 7.4v

Zaczynając od początku w replice wymieniona została głowica, dysza- http://gunfire.pl/pr...MASADA-A-K.html , gumka hop up (systema czarna), silnik -GFC F1 tornado HT długi, lufa na precyzyjną oraz jest zainstalowany układ mosfet - http://gunfire.pl/pr...ablowaniem.html Pozostałe części stock...

Problem polega na tym, że kulki nie są podawane dość dobrze - nawet mocno podkręcony mag nie poda kulki do komory gdyż dysza która powinna pasować nieco przesłania otwór i kulka opiera się krawędzią o dyszę - pierwszy strzał jest zwykle pusty, potem niby jest ok. Problem pojawia się później - strzelając ogniem ciągłym natrafiam na moment, który sugeruje zapychanie się kulek w komorze do tego stopia, że niemal blokuje silnik... Dźwiek obrotu silnika sugeruje olbrzymi opór, a zakres ruchu dyszy jest tak mały, że nie wypycha kulki poza komorę... Najczęściej przelączam tryb na single oraz odłączam magazynek i wtedy wystrzeli 1 kulkę... Nie jestem pewien czy kulka, która znajduje się w komorze nie może zostać wypchnięta dlatego, że dysza (cofnięta po strzale, nie przysłania już otworu) zaczepia o część kulki będącej popychanej przez magazynek...

Następnym problemem jest grzanie się silnika - szybko robi się ciepły, a reakcja na spust jest nieciekawa gdyż musze dociągnąć go do samego końca żeby w pełni cykl się zamknął i nie blokowało sprężyny "zbitym" położeniu i cofniętym tłokiem...

Wypis z chrono robionego przez Gunfire wskazuje na ~320fps na kulkach 0.2 przed wymianą silnika i lufy...

Kolejna zauważona sytuacja to tor lotu kulki - na ustawionym hopku różnica jest kolosalna. Raz kulka leci w górę, następna potrafi skręcić w lewą stronę i spaść po 20m na ziemię, inna za to leci prawidłowo... Czyżby gumka się podwinęła?

Będę wdzięczny za pomysły i podpowiedzi, a dodatkowo chciałbym zapytać czy jest możliwość serwisu lub czy ktoś jest serwisantem w mojej okolicy - Augustów, Rajgród, Grajewo, Ełk, Łomża?

Posted

Reklamuj usługę serwisową jeśli możesz.

Jeśli nie to oddaj na serwis komu$ ogarniętemu.

Problem z grzaniem się silnika może leżeć w złym podkładkowaniu lub samym mosfecie.

Problem z blokującymi się kulkami wskazuje na gumkę lub złą prace dyszy.

Na tor lotu kulki może mieć wpływ smar na gumce, źle dobrany dystanser, nieszczelność dyszy z gumką.

Posted

Serwis robiłeś Ty czy serwis GF? Jeśli serwis, to reklamuj. Tak "zrobiona" replika nie powinna od nich w ogóle wyjechać.

Komory do masady widziałem w którymś z polskich sklepów niedawno, chyba Deltashopie, ale mogę się mylić.

Posted

To fakt jest z tym problem. Robiłem znajomemu taką masadę. Był problem z osiowością lufy-dyszy. Z tego co pamiętam dysza robiona na zamówienie. Szlifowanie komory i dorobienie śrubki dystansującej komorę do gearboxa.

Po wielu próbach w końcu działa.