Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam wszystkich. :icon_wink: Tak jak w temacie. Chciałbym wiedzieć coś więcej nt. jednostek używających KLMK w latach 90. czy współcześnie (chociaż w to wątpię)i ewentualnie jakie wyposażenie tj. kamizelka / oporządzenie dobrać do tego. jako, że jest to na potrzeby asg zastanawiałem się nad luźną stylizacją, tj. dorzuceniem do tego Smiersza od SSO pod AK (Moja replika to AK-74 z drewnem). Zastanawiałem się też nad Skałą. Jednakże, chciałbym też, żeby to "historycznie" miało ręce i nogi. Ma ktoś jakieś porady co dobrać do tego? Z góry mówię, że odpowiadają mi zarówno pasoszelki, jak i kamizelki czy chest rigi. Z góry dzięki za pomoc. :icon_smile:

Edited by DiakonStar
Posted

Tylko że to jest mistrzu KZS.

Do KLMK które jest używane do tej pory pasuje znaczna większość kamizelek używanych przez armie i WDW, tj. Lifczik, 6sh92, smersh, GRAD-2 a nawet 6sh112. Zależy jakie lata konkretnie i jaka jednostka, ale tak czy siak w zwiadzie KLMK to podstawa, coś jak u nas józefy i bawełniak w betonie.

Posted (edited)

Czy mi się wydaje czy jeden z Panów ma na sobie Afgankę ? Przy okazji czy kolega z AKS-74 nie ma czasem zbyt bananowego magazynka ? Jak na mój wzrok podchodzi to pod 7.62 ale niech wypowie się ktoś kto się na tym zna :)

Edited by RadPod
Posted

A to przepraszam ;) Tak przy okazji ma ktoś jakiś pomysł na wzmocnienie maskałatu KZS ? Jedni twierdzą że są wytrzymałe a u innych drą się w rękach. Ktoś wie jak to w końcu z nimi jest ?

Posted

Miałeś to w ogóle w rękach?

Najlepszym sposobem na wzmocnienie KZS jest zakup czegoś innego, choćby KLMK. KZS to siatka z bawełnianej nici. Pruje się na każdych krzakach i nie polecam zakupu tego wdzianka komuś, kto ze względów rekonstrukcyjnych/stylizacji NIE MUSI się ograniczać do tej piżamy.

• 8 months later...
Posted

Czy mi się wydaje czy jeden z Panów ma na sobie Afgankę ? Przy okazji czy kolega z AKS-74 nie ma czasem zbyt bananowego magazynka ? Jak na mój wzrok podchodzi to pod 7.62 ale niech wypowie się ktoś kto się na tym zna :icon_smile:

Według mnie jest to magazynek od RPK, co było popularnym zabiegiem w tamtym okresie.