qbis Posted May 27, 2015 Report Posted May 27, 2015 Cześć Jestem posiadaczem USP od KSC w systemie 7. Kupiłem do niego tą gumkę: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9189&name=Falcon_-_HopUp_Rubber_-_KWA,_KSC,_KSC_System_7_GBB_-_F91 Problem jest taki, że ta gumka strasznie mocno kręci - nawet po zmianie dystansera na mniejszy. Serwisant też nic nieporadził ... ktoś miał podobny problem? Jak to rozwiązać? Ps. Bez dystansera oczywiście nie kręci Ps2. W Systemie 7 funkcję dystansera pełni rolę mała kulka dociskana przez obrotowy pierścień. Quote
Seterus Posted June 2, 2015 Report Posted June 2, 2015 Skoro bez dystansera nie kręci, a z kręci w kosmos to chyba oczywiste jest, że trzeba dobrać mniejszy dystanser :v Quote
qbis Posted September 2, 2015 Author Report Posted September 2, 2015 @Wiciok - na każdych Dystanser nie tak łatwo zrobić. Ma kształt kulki i średnicy 1.5 mm :/ Nawet lutownica + cyna nie przynosi efektów Quote
Bart_Forrester Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 Trzeba kupić stockową gumkę. Quote
SirHawk Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 HK.45 od KWA - gumka Falcona nie pasowała. Musiałem ściągać stockową, całkiem możliwe, że też będziesz musiał z racji pistoletu System-7 od KWA. Quote
qbis Posted September 2, 2015 Author Report Posted September 2, 2015 Ja mam dwie stokowe ;) W moim USP serwisant musial poszerzać komorę dremlem i następnie uszczelniać. Patenty z cyną i folią alu nic nie dały. . . Jestem głęboko rozczarowany produktami Falcona Quote
roos Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 Padło pytanie jakie kulki, bo w moim HK z gumką MapleLeaf używam 0.32 - 0.4g. Lżejsze są zbyt mocno podkręcane. Quote
SirHawk Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 A ja spytam o co innego. Czy na pewno w dobrą stronę kręcisz tego hopa? :v Quote
qbis Posted September 2, 2015 Author Report Posted September 2, 2015 Tak ;) mam oryginalną instrukcję . Jeśli klucz przekręcę w drugą stronę to strzelam sobie w plecy :) @roos Zasięg i fps-y były zadowalające? Quote
Recommended Posts