czeczen z plutonu Posted August 26, 2005 Report Posted August 26, 2005 Witam Nic nieznalazlem na temat tego sprzeciku wiec mam pytanie czy ktos ma :SM-007A1 bodyguard, z przyciskiem na palec, do MH-430/446, MT-4000L 2 wtyk------- oto link http://maycom.pl/pages/oferta_mikrofonosluchawki.htm (chodzi mi o te dla ochrony) Czy nadaja sie one do ASG . Prosze o opinie (moze te dla paralotniarzy sa lepsze???) Z gory dzeki i niech kulki beda z wami!! Quote
Foka Posted August 26, 2005 Report Posted August 26, 2005 Mam taki zestaw słuchawkowy i używam go z radiem MT-4000. Przede wszystkim przycisk nie jest na palec tylko jest na mikrofonie, więc najwygodniej przymocować go do kołnierza, czy szelki/kamizelki. Wygodny, dobrze słychać w obie strony. Jedyną częściową wadą (którą mają również te "prawdziwe" ;) więc wszystko w porządku ;)) to, że słuchawka ta dość mocno odcina dźwięki z zewnątrz, więc w dużym stopniu słyszy się na jedno ucho. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Nadaje się i do "czarnej", i do "zielonej", i do działania w "cywilu". Tutaj możesz obejżeć jak to noszę - słuchawka w uchu, mikrofon wpięty w klapę medicala, nadmiar kabla zwiniety i wciśnięty pod taśmę na ELBVce, radio na łopatce w pokrowcu. Quote
Recommended Posts