Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :)

To mój pierwszy post na tym forum, choć szkoda, że w takich okolicznościach.

W zeszłym tyg przyszedł do mnie zamówiony na Taiwanie shotgun agm 003. Pełen entuzjazmu poczytałem to i owo, zasięgnąłem rady bardziej doświadczonego kolegi i zdecydowałem się wypróbować replikę.

Po 'zrobieniu' bodaj 6 magazynków miałem dziwne wrażenie, że w broni ciągle coś lata w środku. Poczytałem znów forum i dowiedziałem się o kiepskiej konstrukcji słupka w tej replice. Zdecydowałem się wymienić słupek i sprężynę. Niestety po wielu nieudanych próbach nie udało mi się zaimprowizować odpowiednich częśi, a na domiar złego złamała się jedna z części mechanizmu spustowego.

Przyznam, że cała sprawa jest dość dołująca, ponieważ to moja pierwsza replika i kompletny początek przygody z tym tematem, a tu taki falstart.

Chciałbym zapytać o rady w związku z moja sytuacją, może ktoś może mi pomóc z tymi usterkami (jestem ze Śląska)?

Pozdrawiam :)

• 2 months later...
Posted

To jest tak tania replika, że szybciej i prościej będzie kupić drugą sztukę. A potem przed ewentualnym grzebaniem w niej chwilę się zastanowić czy wogóle ma się pojęcie za co się bierze.