Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Przeszukuje forum na temat informacji o komorach:

-King Arms

-AirsoftPro ver.2

-ProWin CNC

Prosiłbym o konkretne stanowisko - którą komorę wybrać dla repliki snajperskiej (SR25 URX), oraz ewentualnie L85 Army (obie działają na tym samym standardzie komór m4/m16).

PS:Z tego co na razie mi wiadomo to ProWin jest najlepszy z tych wszystkich, jednak obiekcie co do niej zaczęły się, kiedy usłyszałem opinię że mogę nie współdziałać prawidłowo z każdymi replikami - dokładnie z dopasowaniem do szkieletu GB.

Cytat;"Miałem komorę prowina i była świetna, ale spięta w komplecie razem z niebieskim szkieletem prowina. Później wyszły niby uniwersalne komory, ale ze szkieletami zwykłymi różnie się zgrywają."

Dlatego proszę o opinię.

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Posted

Oczywiście ProWin.

Każda komora może się nie zgrać w jakiejś tam konfiguracji i nie ma w tym nic szczególnego (vide problemy z komorami KA w G&P). Mi akurat w emce nie pasował MB, bo miał za małą powierzchnię styku z GB - za to ProWin siedzi idealnie.

BTW, cytowany tekst jest jakiś przedpotopowy, bo szkieletów prowina nie można już kupić od dobrych kilku lat.

Posted

Nie będę mówił od kogo, jednak kolega z naszego forum który zna się na rzeczy :)

O problemach komór KA w replikach G&P też się doczytałem.

Właśnie nie ukrywam, że jedynie przed kupnem ProWina wstrzymał mnie ten komentarz i nieco się przestraszyłem kompatybilności z replikami.

Posted (edited)

Nie mogę już edytować.

A czy ktoś wie czy komora ProWina będzie pasować od L85? Niby tam są też zwykłe emkowe komory ale nie chciałbym się rozczarować.

Edited by shadowman
  • 3 weeks later...
Posted

Jako że nigdzie na całym internecie nie ma ma to odpowiedzi - kupiłem i odpowiadam.

Komora m4 Prowin pasuje jak ulał do L85 ARMY / G&G.

Zasieg na 320 fps jest niesamowity.

Nie pożałowałem zakupu :icon_mrgreen: