bnbnowacki Posted May 11, 2015 Report Posted May 11, 2015 Witam! Mam zamiar przejść się dzisiaj po Bydgoskich sklepach "śrubkowych" i poszukać podkładek łożyskowych, które nadawałyby się do GB (0,1mm, 0,2mm). Czy ktoś już próbował ich szukać w "normalnych" sklepach? O jaki rozmiar(średnica wew) zębatki pytać? Pozdrawiam! Quote
Nitro Posted May 11, 2015 Report Posted May 11, 2015 Nie znajdziesz. Może w jakimś modelarskim coś będzie, ale w stricte śrubkowych na pewno nie. Quote
Galithar Posted May 11, 2015 Report Posted May 11, 2015 może w sklepach z łożyskami coś znajdziesz. Quote
bnbnowacki Posted May 11, 2015 Author Report Posted May 11, 2015 hmm, no nic, przejdę się do sklepu z łożyskami, a jak nie, to będzie trzeba zamówić. Dzięki za pomoc! :) Quote
szymucha2353 Posted May 14, 2015 Report Posted May 14, 2015 W castoramie są gładkie podkładki o grubości 0,5mm, stalowe pasują dobrze. Quote
dik89 Posted May 18, 2015 Report Posted May 18, 2015 Ja w Praktikerze szukałem i znalazłem o średnicy odpowiadające "naszym", ale w kwestii grubości, to słabo. Ogólnie dopiero po ich wyszlifowaniu, dało się je założyć do gb w miejscach, gdzie musiałbym dawać 2-4 podkładek, ale i tak w ostateczności je dawałem przy łożyskach bo nie "ślizgały się" najlepiej na smarach(jak było w zestawieniu łożysko->normalna podkładka->podkładka z Praktikera->zębatka, to było ok). .... Jak długo jestem na tym forum tak nigdy nie miałem okazji spotkać większego analfabetę od Ciebie. Każdy kolejny post tak napisany przez Ciebie wyląduje w koszu ! verb007 Quote
dik89 Posted June 7, 2015 Report Posted June 7, 2015 Jak wymienię klawiaturę w laptopie, to będzie lepiej :icon_biggrin: A tak wracając do tematu, to w Castoramie są dostępne podkładki mosiężne 0,45mm, są ładnie wycięte wyglądają jak wypolerowane, nie mają zadziorów(co takich sklepach nie jest niczym dziwnym). koszt 8gr/sztuka Te polecam, są ok Quote
EndeBeats Posted June 7, 2015 Report Posted June 7, 2015 W praktikerze można natrafić na dobrej jakości - niemieckiej - podkładki. 0,1 i 0,3mm bodajże. W bricomarche jest padaka i podkładek po przebraniu zoestaje może z 6. Quote
Recommended Posts