-SzaszyK- Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 Ostatnio poluję na jakąś fajną replike. Myślałem o specnie (SA-A03) i o G&P (nie pamietam modelu). Ale tak naprwde to wszystko to chińczyki i kiedyś coś trza będze wymienić. Pytanie brzmi czy warto inwestowac w którąś z tych replik, tuningi,sringi itd. Czy może jak to pewien serwisant mi polecił kupić uzywke 2 letnią M4 KWA robioną pod Mk18 za 1800zł gdzie wszystko jest wymienione (kable niskooporowe, mosfet, gumka HU, lufa, zębatki,dystanser, dysza, tłok, głowica...) Powiem że bardzo ładnie wygląda i nawet sporo tuning jej kosztował. Wyszło jakieś 3000+ jej koszt. i teraz zgłupiałem. Czy ten gb 2GX w replikach KWA jest naprawde pancerny?? Nie chce się wpakować w błoto i naprawiac jej za jakiś czas ;/ Czy emki KWA są naprawde najlepsze ? Czy warto w nie inwestować czy może nie do końca ? :icon_biggrin: Zgłoś Quote
GuloGulo Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 3000 PLN za same części?! a co tam głowica tłoka jest z tytanu a dysza ze zubożonego uranu? Quote
-SzaszyK- Posted May 8, 2015 Author Report Posted May 8, 2015 3000 wraz z kosztem repliki ale nie tylko głowica, tłok... napisałem "itd." co oznacza "i tak dalej" jakbyś nie wiedział :P Quote
pan kozaq Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 3000 PLN za same części?! a co tam głowica tłoka jest z tytanu a dysza ze zubożonego uranu? Kulki ze zubożonego uranu. Takie na terminatorów :-F Quote
zielen Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 (edited) G&P to nie chińczyk, to replika pierwszej klasy, robią jedne z lepszych eMek na rynku (G&P imo jest lepsze od KWA, zewnętrznie są najlepiej wykonanymi replikami rodziny AR15 i mają standard TM - większe możliwości tuningu, KWA z racji swojego łamania ma inną dyszę i komore HU [dwuczęściową]). Specna Arms to owszem, chińczyk. Napisz jaki masz budżet na replikę i na ewentualny tuning to wtedy się coś pomyśli. P.S. Serwisant ładny kit ci wcisną, 3000zł za tuning? Samodzielne zożenie GB V2 na szkielecie alu CNC (przt czym szkielet będzie największym kosztem) i markowych częściach zamknie się w max 1500zł, ewentualnie HU Madbulla i jakaś precka PDI wygeneruje dodatkowe 700zł co dalej daje 2200zł a nie 3000. P.S.2 Szkielet KWA jest dobry, pancerny raczej nie, jest zrobiony z tego samego materiału co chińskie szkielety - ZnAl (gównolitu), jest to jednak jeden z najmocniejszych szkieletów ZnAlowych, o wiele lepsze (i najdroższe przy okazji) są szkielety aluminiowe obrabiane na maszynach CNC (SHS, Retro Arms, XHigh-Tech). Edited May 8, 2015 by zielen Quote
-SzaszyK- Posted May 8, 2015 Author Report Posted May 8, 2015 G&P to nie chińczyk, to replika pierwszej klasy, robią jedne z lepszych eMek na rynku (G&P imo jest lepsze od KWA, zewnętrznie są najlepiej wykonanymi replikami rodziny AR15 i mają standard TM - większe możliwości tuningu, KWA z racji swojego łamania ma inną dyszę i komore HU [dwuczęściową]). Specna Arms to owszem, chińczyk. Napisz jaki masz budżet na replikę i na ewentualny tuning to wtedy się coś pomyśli. P.S. Serwisant ładny kit ci wcisną, 3000zł za tuning? Samodzielne zożenie GB V2 na szkielecie alu CNC (przt czym szkielet będzie największym kosztem) i markowych częściach zamknie się w max 1500zł, ewentualnie HU Madbulla i jakaś precka PDI wygeneruje dodatkowe 700zł co dalej daje 2200zł a nie 3000. P.S.2 Szkielet KWA jest dobry, pancerny raczej nie, jest zrobiony z tego samego materiału co chińskie szkielety - ZnAl (gównolitu), jest to jednak jeden z najmocniejszych szkieletów ZnAlowych, o wiele lepsze (i najdroższe przy okazji) są szkielety aluminiowe obrabiane na maszynach CNC (SHS, Retro Arms, XHigh-Tech). zielen mówiłem że nie 3000 za sam tuning tylko 3000 a w tym koszt repliki ~1400zł więc wychodzi na tuning ok. 1600zł a ja mówie że G&P jest słabsze wewn. od KWA bo zewnątrz i tak zmienione na Madbulla DD Mk18 więc Quote
zielen Posted May 8, 2015 Report Posted May 8, 2015 Ok kumam. Co do G&P to wcale nie jest słabsze od KWA, w KWA tuning jest tańszy z racji szkieletu, G&P stoi na podobnym poziomie, kupując G&P płacisz za dobre wewnętrzne części i wysoką kulturę pracy oraz najlepsze wykonanie zewnętrzne wśród replik AR15 (Może korpusy Madbull'a są lepiej wykonane, ale mówimy tu o stockach, jeśli chodzi o wykonanie zewnętrzne to jeszcze HK416/417 od VFC jest genialne ale w środku już jest słabo). Ja nie ufam używanym repliką, po prostu nie ufam, w przypadku ASG z kupnem używanej repliki jest jak z kupnem BMW e36 od handlarza który ściągną auto od "niemca który trzymał pod kocem" - kupujesz kota w worku. Najlepiej jest przed kupnem dać do serwisanta żeby rzucił okiem. Quote
GuloGulo Posted May 10, 2015 Report Posted May 10, 2015 3000 wraz z kosztem repliki ale nie tylko głowica, tłok... napisałem "itd." co oznacza "i tak dalej" jakbyś nie wiedział :icon_razz: Nie, nie napisałeś. Przeczytaj WŁASNY wpis. Zastanów się. Najpierw wypisujesz farmazony a motem próbujesz ratować twarz... pogrążając się jeszcze bardziej, bo z zestawienia twoich dwóch wpisów wynika, że w drugim zwyczajnie kłamiesz. Powinieneś brać odpowiedzialność za to co piszesz. Ja też nie ze wszystkich moich "publikacji" mogę być dumny. ale przynajmniej nie próbuję zaprzeczać własnym słowom. Quote
-SzaszyK- Posted May 10, 2015 Author Report Posted May 10, 2015 [...] Wyszło jakieś 3000+ jej koszt. Zgłoś Jednak napisałem ! Czytanie ze zrozumieniem się kłania :P Pozdrawiam Quote
Recommended Posts