Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej czy może ktoś mi powiedzieć zy istnieje jakiś lipol który wejdzie do tej kolby? nie mam w miescie sklepu asg ani modelarskiego by isc i przymiezac batki . czy redox 1+1 20x13 tam wejdzie?

Posted (edited)

Najprostsza rada (ja tak robię):

wytnij z kartonu obrys ogniwa, posklejaj tyle warstw żeby ci wyszło jedno ogniwo (jeśli nie możesz trafić - zastosuj karton różnej grubości) i spróbuj umieścić w miejscu, które przewidujesz na baterię. Jeśli taka atrapa wejdzie to wejdzie na pewno oryginał. Z mojego doświadczenia wiem, ze wymiary podane przez producenta są lekko zawyżone (o milimetr, dwa ale ma to czasami fundamentalne znaczenie) a poza tym rogi nie są "ostre" jak w atrapie z kartonu więc tym bardziej się zmieści w "rurce" kolby czy poduszki policzkowej.

Tylko nie zachowuj się zbyt optymistycznie - twoja atrapa powinna sama się wsuwać w położeniu pionowym - grawitacyjnie. Jeśli musisz użyć jakiejkolwiek siły - odpuść i wypróbuj inne ogniwo (mimo tego co pisałem o tolerancji wymiarów).

Edited by GuloGulo
Posted

Jeżeli chodzi o m4 sf to lipo spokojnie wejdzie ja aktualnie mam lipo 1+1 . 7.2v 2400 i spokojnie pasuje tak ze śmiało możesz montować

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

A może zamiast stresować się i przygotowywać jesień średniowiecza i powstanie listopadowe spróbujesz mojej metody.

GF na pewno zwróci Ci kasę "jakby co", ale "jakby co" to stracisz czas i nerwy. Nie zakładam złej woli "Pana z DOK" ale może nie do każdej kolby SF (nawet G&G) pasować. Ty możesz mieć inny model niż oni mają albo G&G minimalnie zmieniło niedawno formy do wtrysków i np. twoja jest o pół milimetra mniejsza niż ta którą mają chłopaki z GF.

Po co ryzykować?