Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej ostatnio zakupiłem cymke jako pierwszą moją replike.Po jakimś czasie użytkowania replika co pare kulek szczela normalnie daleko a niektóre wytaczaja się z lufy lub leca na bardzo krótki dystans na trybie pojedynczym zaś na trybie auto replika strzela na jakieś 10 m i kulki leca strasznie nie regularnie wiecie co może być przyczyna tego zachowania narazie jej jeszcze nie rozkręcałem .

Posted (edited)

Jest gwarancja? Jak jest to odsyłaj. Jeśli nie chcesz odsyłać to sprawdź gumkę w pierwszej kolejności - coś mi się wydaje, że się podwija przy strzelaniu.

Edited by MarekMac
Posted

Tak strzelałem z P&J i teraz zaczołem z G&G i dalej jest to samo .Wiesz jak to naprawić ? Hopup mam dobrze ustawiony.W sobotę będę w Taiwangun jak dalej będzie to na gwarancje oddam.

Posted (edited)

http://www.1stmounta...cm-028,150.html Wyjmij komorę z lufą i zerknij do środka. Zobacz jak wygląda gumka HU. Możesz też sprawdzić szczelność pomiędzy dyszą, a komorą. Obróć replikę do góry nogami i wrzuć jedną kulke do komory HU, polóż kawałek papierka na kominek od podawania kulek (ten kominek, którym wchodzą kulki z magazynka do komory i którym włożyłeś kulkę), strzel. Im wyżej papierek podskoczy tym gorzej.

Edytuj: uprzedze pytanie. Póki nie rozkręcisz gearboxa nie stracisz gwarancji.

Edited by MarekMac
Posted (edited)

Nie. To będzie oznaczało, że coś jest nie tak na połączeniu dysza-komora. Dysza powinna wchodzić do komory (gumki HU) i uszczelnić się idealnie. Jeżeli się nie uszczelni to powietrze (a przynajmniej jego część) pójdzie w kominek od podawania kulek, a nie w gumkę i dalej w lufę.

Aczkolwiek uważam, że jest to troche ślepa uliczka - zazwyczaj nieszczelność w tym miejscu występuje po zmianie gumki lub dyszy. Ty nic nie zmieniałeś. Dlatego też obstawiam problem z gumką (pęknięcie - brak szczelności - lub podwinięcie - hamowanie kulek). Warto jednak wykonać test papierka, bo trwa chwile i właściwie nic nie kosztuje, a nuż coś wykarze.

Ps. w replice jest tylko jeden tłok.

Edited by MarekMac
Posted

Dzięki wielkie to male okrągłe gumowe coś się podwinęło i kulki słabo leciały.Teraz jest wszystko ok jak narazie to tylko przestrzelałem w sobotę kolejna strzelana to się zobaczy czy będzie tak jak dalej.I jeszcze takie małe mam pytanko to przez te kulki P&J obecnie mam G&G , Blaster i resztkę P&J'ów.Przy okazji bęnde wiedział jak się dostać do gumki jak będę za niedługo zmieniał na G&G lub systeme.

Jeszcze raz dzięki za pomoc pozdrawiam Kuba :)