Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Jestem na forum nowy ale strzelam się już od dawna.

I z racji że przymierzam się do zakupu bębenkowca mam kilka pytań odnośnie rewolwerów w asg:

1. Jak to jest z ich niezawodnością? (chodzi mi głównie o niezawodność zasilania- żeby gaz nie uciekał)

2. Czy są one porównywalnie celne do innych ,,klamek''? (będę go używał na strzelankach w lesie)

3. Czy można do tego dostać kaburę czy też trzeba ją sobie samemu zaadaptować?

4. Jaki rewolwer jesteście w stanie polecić? (mój budżet to około 400 zł)

Posted

Celność rewolwerów, jak i ich zasięg jest tragiczny. Dopóki nie wyjdą modele z porządnym HU, cały czas będą to wyłącznie zabawki do lansu.

Masz na myśli budżet podany przez autora, czy TMki i Marushiny też kuleją?

Posted

Na strzelance wczesną wiosną miałem awarię karabinka, było za zimno na gazowego boczniaka i kolega pożyczył mi replikę dan wesson od ASG. Z oddawaniem strzałów nie było problemu, gorzej z trafianiem. Czekałem, aż przeciwnik będzie ok 15 m ode mnie, zanim mnie zauważy i po wystrzeleniu 5-6 kulek czasem udawało mi się trafiać, ale to loteria, najczęściej zdążył się zwinąć. Żeby przeładować musiałem znalezć dobre ukrycie. Nawet z szybkoładowarką zaladowanie bębenka to problem, jeśli nie chcesz zgubić wystrzelonych łusek. Generalnie, jeśli chodzi o klimat i moc- tak. Praktyczne użycie jako broń zapasowa- ja bym się nie zdecydował.

Posted

W łuskach były włożone kawałki patyczków po lizakach (patent na obniżenie prędkości początkowej). Miał moc ok 360 fps, więc wszystko z głową. Biegałem z nim całą strzelankę, to była jedyna replika, którą miałem do dyspozycji. Mogłem zobaczyć, jak to jest z przydatnością tego typu replik w praktyce.

Posted

Co do pytań odnośnie TMki- na gg(wychodziło ok. 310fps)większość kulek(0,25) trafiała w sylwetkę z odległości 35 metrów(nie pamiętam już ile na ile).

W zimnie nawet nie próbowałem używać. Przy ok. 10 spluwała jeszcze w miarę dobrze działała, niżej nie wiem.

Posted

A za ile można to dostać?

Widziałem jakieś dwa na specshopie, czarny M19 i srebrny M66, oba 4 calowe - czarny był jakoś za 650, srebrny po 700 bodajże. Od siebie polecę jeszcze w tej cenie Desert Eagla, też od TM. Równie wielki co rewolwery i nie mniej efektowny - a przy tym można go jeszcze dopieścić metalowymi konwersjami i tym podobnymi bajerami.

Aha - cena nie jest może niska (jak to gaziaki TM), ale moim zdaniem najlepszą opcją jest dołożyć te dwie, może trzy stówy i kupić coś z najwyższej półki. TMki są po prostu niesamowite, kupiłem jeden model i bardzo szybko dokupiłem dwa kolejne, a czwarty też już jest w planach ;).