hubi162 Posted April 7, 2015 Report Posted April 7, 2015 Hej posiadam Giete od JG z regulacja FPS ( po zlozeniu kolby widać srobke do kręcenia) czy warto podkrecac fps do Maxa ? czy wpłynie to negatywnie na Giete? nie wiem ile ma teraz FPS pewnie cos miedzy 350-400 ( tak jak możliwość regulacji) bo nic w niej nie rylem tak jak przyszla tak używam. nie chce w niej nic tuningowac wymieniac bo zbieram na eMke i do tego czasu musi wystarczyc. proszę o opinie i dziekuje za pomoc Quote
Huba_lbn Posted April 7, 2015 Report Posted April 7, 2015 To wszystko zależy od środowiska w jakim grasz. Jakie są limity, jakie jest nastawienie do fpsów czy grasz bardziej w lesie czy w budynkach. 400 fps nie powinno zaszkodzić Giecie. Najlepiej dorwij kogoś z chrono, bo trzeba wiedzieć co się ma w replice. Różnica między 350 a 400 to sporo. A jak nie ma chrono to niech kolega Ci strzeli w tyłek z 5m i potem sam zdecyduj z jakiej odległości będziesz strzelał do innych ludzi. Quote
hubi162 Posted April 7, 2015 Author Report Posted April 7, 2015 z bliskich odleglosci nie strzelam jakos sobie wkodowałem ze informuje słownie o trafieniu ( to się zmieni jak boczniaka Kupie) z tymi fps zaczelo mnie to zastanawiać bo na większych odległościach brakowało mi zasiegu i celności , kulki przeciwnika swistaly nad glowa a ja miałem wrazenie jak by nie dolatywaly moje. no i najbardziej mam stracha czy jak podkrece na Max te sprezyne to czy się nie przekręci na tamten swiat po 2-3tyg Quote
hubi162 Posted April 7, 2015 Author Report Posted April 7, 2015 tak jest na gwarancji zostało jeszcze jakies 8miesiecy ;) Quote
hindus Posted April 7, 2015 Report Posted April 7, 2015 No to ja bym się nie przejmował i podkręcił moc ile będzie trzeba, w zakresie regulacji. Quote
mareq Posted April 7, 2015 Report Posted April 7, 2015 Spróbuj. Może się okazać, że już masz ustawione max. Mam MP5 JG kupione w TG i też ma regulację. Dostałem ustawioną na maxa. Generalnie poszukaj kogoś z chronografem i zmierz na obu skrajnych ustawieniach. Może się okazać, że będziesz miał od razu możliwość szybkiej zmiany CQB/las. Quote
Recommended Posts