Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

natrafiłem na internecie na taką oto replikę pistoletu maszynowego MP5. W przeciwieństwie do innych tanich chińskich replik, ma pełne wymiary co jest istotne. Mało FPSów i skuteczny zasięg, który wg znalezionych przeze mnie opisów waha się od 15 do 20 metrów myślę, że będzie dla mnie wystarczający z uwagi na to, że nie będę uczestniczył w typowych strzelankach ASG, a bardziej w zajęciach taktycznych CQB w których walka odbywa się na krótkich dystansach i zasięg repliki nie jest dla mnie aż tak istotny.

Bardziej chodzi mi o to, czy ktoś miał to w rękach i co jest mi w stanie na ten temat powiedzieć. Alternatywą jest kupienie w podobnej cenie używki repliki m-ki Cyma, albo JG, aczkolwiek wszyscy wiemy jak to z używkami bywa.

Czy da się w tym wymienić chwyt przedni, albo samą szynę RIS na inną. Te i inne informacje przydadzą mi się przy wyborze.

Dziękuję i pozdrawiam

Posted

Spójrz na to w ten sposób: za tę zabawkę zapłacisz 2 stówki, a ja w grudniu kupiłem SRT-12 Spartaka za 260 w promocji na Gunfire. I o ile na pewno część osób stwierdzi, że Spartaka nie warto kupować (choć tu zdania są podzielone), o tyle pewnie każdy przyzna, że lepiej kupić go (Spartaka, który de facto jest Cymą w plastikowym korpusie) niż to MP5 z lufą długości 14 centymetrów (toż to mniej niż mój.. ekhm..) - w SRT-12 lufa jest 3(!) razy dłuższa. Rozglądaj się za promocjami, zwłaszcza że (jak zakładam) nie masz dużo kasy (skoro wynalazłeś to MP5) i chcesz coś taniego na początek.

I nie twierdzę, że powineneś kupić Spartaka (nie mam jeszcze dość wiedzy, aby w tej kwestii doradzać), po prostu byłem niedawno w podobnej sytuacji jak Ty i wiem, że takie zabawki za 150-200 to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

• 2 weeks later...
Posted

Ostro używana replika, z połamanymi zębatkami kupiona za 200 zł na komisie prawdopodobnie będzie sprawniej strzelać od tej nówki, którą chcesz kupić ;-)

Lepiej używkę dorwać i co nieco naprawić, ale mieć pewność, że będzie miała jakieś FPSy, zasięg no i wykonanie lepsze.

Posted

Jak trafisz na długi korytarz to te 15 będzie o wiele za mało. Do tego kulki polecą tak wolno, że wszyscy będą robić uniki a jak ktoś przypadkiem dostanie to nawet nie poczuje.

• 10 months later...
Posted

Witajcie.

Kupiłem tą zabawkę dla mojego pięciolatka, ja generalnie uzywam replik i wiatrówek na śrut i bb'sy, młody zawsze się rwie, a duże repliki są dla niego za ciężkie, trafiła się okazja na zakup tej zabaweczki za 100 zł, to mu wziąłem.

Wygląda świetnie, choć w całości z plastiku, kolimator badziewny do niczego się nie nadaje, tak samo szyna, koliduje ona z otwartymi przyrządami których raczej nie idzie zdemontować. W zestawie są dwa magazynki jeden na około 20 kulek i jeden hicap na 200 kulek,hicap śmieszny , z atrapą nabojów wystających z drugiego magazynka wygląda zabawnie. Replika z założenia przeznaczona dla młodszych użytkowników moc do 0.2J, krzywdy sobie bąbel nie wyrządzi , celność do tarczy 14x14 z 8 metrów zadowalająca, większość ląduje w tarczy. Młody dotychczas obcował z bazarówkami , ale nie wytrzymują one w kontakcie z małymi zmyślnymi łapkami dzieciaka. Widzę już że młody połknął bakcyla, potrafi cały dzień z tatą przy wiatrówkach spędzić :) Może z czasem przerodzi się to w coś więcej jak zabawę.

• 5 months later...
Posted

Witam, aktualizuję temat, PM nadal działa, przeleciało przez niego około 10 tys kulek i ma się jak na razie dobrze. Zadziwiająco długo trzyma bateria, czy to standard to nie wiem, ale podczas gdy moje D68 ładowane było dwa razy tak MP5 nadal strzela. Mogę z całą stanowczością polecić dla dziecka jako pierwsza pukawka, krzywdy sobie nie zrobi nawet jak z bliska dostanie.