Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam problem z G36 firmy JG. Podczas strzelania zacina się na semi i na full auto. Na pierwszej strzelance było wszystko ok. Później pojawił się problem z zacinaniem. Na full auto wystrzeli kilka kulek (nie zawsze) i się zatnie. Czasem działa bez zarzutu. Myślałem, że to problem kabli. Oddałem do serwisu by naprawili ten problem i zleciłem wymianę okablowania (i tak to planowałem). Niestety problem zniknął tylko na chwilę. Dalej się zacina. Próbowałem także na mocniejszych bateriach i jest to samo. Z czym może być problem? Jest to moja pierwsza replika i za bardzo jeszcze się nie znam. Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted

Nie. Nie ma pustych strzałów. Chodzi o to, że wszystko chodzi, ale gdy nacisnę spust, to replika zadziała (choć nie zawsze) i nagle się zatnie. Gdy puszczę spust i znów nacisnę, to wtedy kulka wyleci. Nie pluje także. Po prostu mechanizm się zacina

Posted

Jaki wtyk od batki? Miałem podobny problem, gdy korzystałem z wtyków Tamiya. One czasem się, że tak powiem, luzują i nie łączą odpowiednio, co z resztą jest chyba dość częstym problemem z tym wtykiem.