Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

G&P z czarnymi pokrętłami jest bardzo dobra, porównywalna z komorą King Arms. Z drugiej strony cena wygórowana, bo za porównywalną kwotę jest nowy king arms sprowadzany z wgc.

Posted

Zależy od ceny, ale generalnie jest ona dość pośledniej jakości, podobnie jak stockowa gumka z tego zestawu. Na pewno warto ją wymienić na coś pokroju KA/Prowin CNC.

• 2 months later...
Posted

Witam

Odkopię temat komór G&P. Mam replikę M4 z tej firmy, znajduje się w niej komora HU z czarnymi pokrętłami. Ostatnio rzuciło mi się zdjęcie takiej komory i zauważyłem że w mojej nie ma sprężyny, która ma dociskać komorę do gearboxa(ale chodzi mi o sprężynę, która jest montowana na lufie a nie nad nią). Z czego idzie dopasować taką część? Od razu pisze, że wersja montowana nad lufą się nie sprawdzi, ponieważ w body mam pusta przestrzeń i nie ma się o co zaprzeć(już próbowałem).

Posted (edited)

Masz problem Panie kolego, bo miejsca tam jest mało w G&P i albo dopasujesz na styk, albo kupisz specjalna do tego nową sprężynkę od G&P w jakimś sklepie z serwisem.

A osobiście tam polecam wsadzić na lufę oringi (jak w czeskiej komorze do emki), proste i trwałe rozwiązanie, a nie zajmuje dużo miejsca i wszędzie się mieści.

Edited by szymucha2353
Posted

Sprężyna do silnika long pasuje, kiedyś poprosiłem w azteko to dostałem sprężynkę za friko :icon_razz:

W G&P udało Ci się zmieścić sprężynkę od silnika na lufę ?

Posted (edited)

Rozmawiamy o lufie wewnętrznej, więc to chyba nie jest wielki wyczyn. Pasuje też zwykła sprężyna główna do aega przycięta na wymiar (3-5 zwojów).

Edited by Nath
Posted

Popsułem mopa, takiego składanego na wymienne ściery. W mechanizmie ma sprężynę idealną do tego typu zadań. Silna, więc można pociąć i starczy na 2, 3 repliki. Kwestia zakupu sprzęta w biedrze czy tam lidlu, ale jak komuś się już słabo trzyma to można sobie rozbroić :)

Posted

Witam ponownie. Ze względu że miałem dzień wolny wybrałem się na poszukiwanie zamiennika tej sprężyny w różnych sklepach metalowych. Udało mi się ją znaleźć w sklepie z częściami do motocykli, sprężyna która pasuje idealnie pochodzi od Rometa, jest to chyba sprężyna odpowiadającą za powrót przepustnicy gazu. Ma średnicę wewnętrzna 9 mm i trzeba ją tylko skrócić o około 3-4 zwoje. Koszt takiej sprężyny to tylko 4 zł.