pazzpszowa Posted March 24, 2015 Report Posted March 24, 2015 Witam. Piszę tutaj ponieważ nie wiem jakiego AK mam wybrać na początek. Na razie ogarnąłem te 2: http://gunfire.pl/product-pol-1152192531-Replika-karabinu-szturmowego-CM048.html http://gunfire.pl/product-pol-1152192895-Replika-karabinka-JG1012-EBB.html Czy macie może jakieś inne propozycje? Czy w tej cenie kupie coś lepszego?
Bart_Forrester Posted March 24, 2015 Report Posted March 24, 2015 W tej cenie kupisz coś o klasę lepszego od cymy - cokolwiek z serii RK Boyi, najlepiej SW/SW.
pazzpszowa Posted March 24, 2015 Author Report Posted March 24, 2015 Z tego co wiem RK Boyi mają gorsze bebechy
hamilkar Posted March 24, 2015 Report Posted March 24, 2015 To mało wiesz, to taka utarta legenda o pancerności cym sprzed kilku lat powtarzana wielokrotnie staje się prawdą . W tańszych ak tylko boyi
MarekMac Posted March 24, 2015 Report Posted March 24, 2015 No nie wiem czy taka legenda. Częściej widać pytania o awarie w RK Boyi niż jakiś Kałaszach Cymy (mowa o awariach wnętrza). Może to wynika z większej popularności RK - nie wiem - ale nie pokusiłbym się o stwierdzenie, że to tylko legenda. Ale! Nawet jeśli Boyi ma gorsze bebechy to w stocku nie jest to jakoś szczególnie odczuwalne. Nawet jeśli awarie pojawiają się częściej wśród Boyców to wydaje się, że są to awarie stosunkowo niedrogie w naprawie. Dlatego jeśli Autor spodziewa się, że za rok czy dwa będzie go stać na wydanie stówki czy dwóch na naprawę ewentualnej usterki to lepiej brać Boyi - jest lepiej wykonane zewnętrznie. No i chyba łatwiej znaleźć dobry używany gearbox od Cymy niż dobre body. Dlatego wydaje się, że łatwiej jest zrównać Boya wewnętrznie z Cymą niż Cymę zewnętrznie z Boyi.
RadPod Posted March 24, 2015 Report Posted March 24, 2015 Z tego co wiem Kałaszki JG są gorzej niż średnie. Nie zabijać bo to tylko moja subiektywna opinia ;) Jeśli chcesz AK-74 To tylko RK. Ma jednak więcej części ze stali a seria SW kosztuje mniej więcej tyle samo co Cyma048.
Recommended Posts